Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

HOI4 oyun kaydı nasıl kurtarılır?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
HOI4 oyun kaydı nasıl kurtarılır? Merhaba, size sorum şu: Ben HOI4 oynarken oyunun kaydı çoğu zaman bozuluyor. Mesela bugün Millennium Dawn modunu oynadım, oyunu elle kaydedip çıktım (Alt F4 attım kaydettikten sonra). Sonra oyunu birkaç saat sonra geri açıp kayda girdiğimde oyun çökmeye başladı. 1 gün geçiyor, hemen çöküyor oyun (ve bu sorunu çoğu modda yaşıyorum). Çözümü nedir acaba? (Bir de benim oyunum orijinal, Steam'den alınma ama DLC'lerim crack.)

HOI4 oyun kaydı nasıl kurtarılır durumunda önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır. Oyunda meydana gelen kayıt bozulmaları ve çökme sorunları, genellikle oyun dosyalarının bütünlüğü, mod çakışmaları veya yanlış DLC yönetimi gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Sorunun kökenini anlamak ve çözüme ulaşmak için sistematik bir yaklaşım izlemek önemlidir. Aşağıdaki adımlar bu tür sorunların giderilmesine yardımcı olacaktır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması.
  • Millennium Dawn modu veya diğer modlardaki hatalar/çakışmalar.
  • Kayıt dosyalarının bozulması (özellikle Alt+F4 sonrası manuel kaydetme sırasında).
  • Oyunun kayıt dosyalarını tuttuğu klasördeki (örneğin Belgelerim\Paradox Interactive\Hearts of Iron IV) sorunlar veya izin eksiklikleri.
  • Oyunun orijinal olmayan DLC'lerinin oyunun kararlılığını etkilemesi.
HOI4 oyun kaydı nasıl kurtarılır çözüm adımları
  1. Steam'den oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
  2. Varsa, oyunun kayıt dosyalarını ve ayarlarını içeren klasörleri yedekleyip silin (Belgelerim\Paradox Interactive\Hearts of Iron IV gibi).
  3. Oyunun tam kurulumunu kaldırıp yeniden yükleyin.
  4. Sadece Millennium Dawn modu aktifken oyunu deneyin. Sorun devam ederse başka modları devre dışı bırakın.
  5. Oyunun orijinal olmayan DLC'lerini kontrol edin; uyumluluk veya bütünlük sorunları yaşanabilir.
  6. Kayıt dosyası konumu için belirtilen klasörde yeterli yazma izninizin olduğundan emin olun.
  7. Oyunu kaydettikten sonra Alt+F4 yerine oyun içi "Çıkış" seçeneğini kullanmayı deneyin.
Oyunun orijinal olmayan DLC'leri oyunun kararlılığını ve kayıt bütünlüğünü etkileyebilir.

Kişi Yorumladı
Geri