Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

HWID ban sonrası sistem yenileme düşüncesi

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
HWID ban sonrası sistem yenileme düşüncesi Herkese iyi sosyaller. Haksız yere HWID ban yedim, burada “iyi ki yemişsin” gibisinden istediğinizi yazın. Öncelikle 12.02.2026 tarihinde gece oyun oynarken Van 152 hata kodu ile oyundan atıldım ve ticket sonrası ban yediğimi doğruladım. Nasıl yediğimi ve hangi sebepten ötürü yediğimi Ticket'ta belirtmediler. Her neyse, asıl sorum şu: Şimdi sistemi komple değiştirmeyi düşünüyorum, zaten HWID ban yemeden önce de yükseltmeyi planlıyordum. HWID ban yiyen sistemimin RAM'lerini alıp yeni sisteme...

teşekkürler

HWID ban sonrası sistem yenileme düşüncesi hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
HWID ban durumu, oyunların donanım kimliklerini kalıcı olarak işaretlemesiyle ilgilidir. Bu tür bir ban sonrası sistemde donanım değişiklikleri yapmak veya tamamen yenilemek yaygın bir çözümdür. Ancak, yeni sistemde de aynı sorunun yaşanmaması için dikkatli olmak gerekir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun anti-hile sistemlerinin donanım bileşenlerini kalıcı olarak kaydetmesi.
  • Donanımsal bir çakışma veya uyumsuzluk durumu.
  • Yazılımsal hatalar veya yanlış algılamalar.
  • Sistem dosyalarının veya kayıt defterinin bozulması.
  • Üçüncü parti yazılımların (hile vb.) donanım ID'sini manipüle etmesi.
HWID ban sonrası sistem yenileme düşüncesi çözüm adımları
  1. Mevcut sistemdeki tüm donanım bileşenlerinin (anakart, ekran kartı, ağ kartı vb.) listesini çıkarın.
  2. Oyunun resmi destek sayfalarından veya forumlarından HWID ban'ın kaldırılması veya sistem değişikliği sonrası durum hakkında bilgi edinin.
  3. Yeni sistemde kullanacağınız temel bileşenleri (anakart, işlemci, RAM) belirleyin. Bu bileşenlerin oyunun anti-hile sistemi tarafından daha önce banlanmış olmamasına dikkat edin.
  4. RAM gibi depolama birimleri dışındaki kritik bileşenleri (anakart, CPU) değiştirmek genellikle HWID'yi yeniler.
  5. Tüm sistemi yeniliyorsanız, temiz bir Windows kurulumu yapın ve sürücüleri güncelleyin.
  6. Yeni sisteme oyunları kurmadan önce, olası yazılım çakışmalarını önlemek için gereksiz arka plan uygulamalarını devre dışı bırakın.
  7. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın veya oyunu yeniden yükleyin.
  8. Eğer mümkünse, banın haksız olduğunu düşünüyorsanız oyun sağlayıcısı ile iletişime geçerek kanıt sunun.

Kişi Yorumladı
Geri