Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

i5 sistemde Ranch Simulator açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
i5 sistemde Ranch Simulator açılmıyor Steam'de oyna dediğimde 10 saniye duruklat bölümünde olarak duruyor sonrasında geri oyna oluyor. Kısacası oyna dediğimde 10 saniye bekletiyor açılmıyor ve tekrar oyna yazısı geliyor.

Oyunun dosya bütünlüğünü doğrulayı yaptım, güncel driverları kurdum ve hâlâ öyle. Yardımcı olun oyunu satın aldık arkadaşlarımla bir türlü oynayamadım.

Sistemim:

256 MB ekran kartı (The Forest, Devour gibi oyunları düşük kalitede kaldırıyor ve rahatlıkla oynatıyor.)
8 GB RAM.
i5 4 çekirdek 6. nesil.
Laptop.

i5 sistemde Ranch Simulator açılmıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyunun beklenmedik şekilde kapanması ve tekrar başlatma döngüsüne girmesi, genellikle sistem kaynaklarının yetersizliği veya yazılımsal uyumsuzluklardan kaynaklanır. Özellikle 256 MB ekran kartı belleği (VRAM), modern oyunlar için kritik bir kısıtlamadır. Bu tür karmaşık sorunları çözmek için sistematik bir yaklaşım izlemek esastır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Düşük ekran kartı belleği (VRAM) yetersizliği.
  • Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Oyun dosyalarının eksik veya bozuk olması.
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan uygulamalar.
  • Oyunun gerektirdiği minimum sistem gereksinimlerinin karşılanamaması.
i5 sistemde Ranch Simulator açılmıyor çözüm adımları
  1. Oyun Dosyalarını Doğrulama: Steam kütüphanenizden Ranch Simulator'e sağ tıklayın, Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğini çalıştırarak eksik veya bozuk dosyaları kontrol edin.
  2. Ekran Kartı Sürücüleri: NVIDIA Denetim Masası'ndan Ranch Simulator için güç yönetimi modunu "Maksimum Performans" olarak ayarlayın. Mevcut sürücüleri DDU (Display Driver Uninstaller) ile kaldırıp en güncel stabil sürücüyü temiz kurulum ile yükleyin.
  3. Yönetici Olarak Çalıştırma: Oyunun ana yürütülebilir dosyasına sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğiyle oyunu başlatmayı deneyin.
  4. Sistem Gereksinimleri Kontrolü: Oyunun Steam sayfasındaki minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini sisteminizle (özellikle 256 MB VRAM) karşılaştırın; VRAM yetersizliği oyunun hiç açılmamasına neden olabilir.
  5. Arka Plan Uygulamalarını Kapatma: Oyunu başlatmadan önce Gereksiz tüm arka plan uygulamalarını, özellikle antivirüs programları, geforce experience veya diğer yardımcı yazılımları kapatın.
  6. DirectX ve Visual C++ Redistributable Kurulumu: Oyunun gerektirdiği DirectX sürümlerini ve Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerinin (varsa) en güncel sürümlerini kurun veya yeniden yükleyin.
Bu sistemin ekran kartı belleği modern oyunlar için yetersizdir, bu nedenle oyun ayarlarını en düşüğe çekmek veya daha eski oyunları tercih etmek gerekebilir.

Kişi Yorumladı
Geri