Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

i7 7700 1660S sistem PUBG'de sabit olarak %50 GPU kullanıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
i7 7700 1660S sistem PUBG'de sabit olarak %50 GPU kullanıyor Merhaba arkadaşlar daha dün Steam PUBG oynarken ekran kartı kullanımı %80-90 iken bu sabah bilgisayara format attım ve tekrar her şeyi en baştan indirdim, NVIDIA sürücüsü dahil. Neyse, tekrar girdim oyuna yine yüksek ayarlara aldım ancak şimdi ana menüde GPU kullanımı %80-90 civarlarındayken oyuna girince bir baktım GPU kullanımı %50'yi geçmiyor. Bu nedenle de çok FPS dropları alıyorum. Bunun çözümü varsa bana yardım ederseniz çok sevinirim.

PC özellikleri:
Intel i7 7700 3.6 GHz.
MSI NVIDIA...

teşekkürler

i7 7700 1660S sistem PUBG'de sabit olarak %50 GPU kullanıyor sorunu, format sonrası temiz kurulumda bazen sürücü çakışmalarından veya oyunun performans ayarlarının doğru yüklenmemesinden kaynaklanabiliyor. En sık karşılaşılan nedenlerden biri, ekran kartı sürücülerinin tam olarak temizlenmemesi; bu yüzden DDU (Display Driver Uninstaller) ile eski sürücüyü kaldırıp en güncel sürücüyü temiz kurulumla yüklemek ilk adım olmalı. Bu işlem sonrasında oyuna girip önbelleği (shader cache) temizlemeyi ve grafik API'sini (genellikle DirectX 11 veya 12 arasında geçiş yaparak) denemeyi unutma. Ayrıca, oyun içi FPS sınırlayıcı veya V-Sync gibi ayarların kapalı olduğundan emin ol, bazen bu tür basit ayarlar GPU'nun tam potansiyelini kullanmasını engelleyebiliyor.

Kişi Yorumladı
Geri