Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

LoL'de FPS değerinden bağımsız Micro stuttering oluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
LoL'de FPS değerinden bağımsız Micro stuttering oluyor Sadece LoL'de olan bu sorun şöyle işliyor: Niye bilmiyorum oyunda ilk 2-3 dakikada az, sonradan oyunun ileri dakikalarında FPS'ten bağımsız şekilde artmaya başlıyor. Ekranım her saniye 5-6 kere takıldığını sayıyorum, hatta bunun bir ismi bile varmış Micro stuttering diye yanlış zannetmiyorsam. Şöyle düşünün: 1 saniye 60 salise ve bu 60 salisenin 50 salisesi 240 FPS fix aldığım değerde kare görüyor, kalan 10 salise ise böyle 30 FPS görüyor gibi hissediyorum. Bunun çözümünü bilen var mı? Bir...

teşekkürler

LoL'de FPS değerinden bağımsız Micro stuttering oluyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.

Oyunun ilerleyen dakikalarında FPS değeriniz sabitken bile ani takılmalar yaşanması can sıkıcıdır. Bu durum, kare hızındaki ani ve kısa süreli düşüşlerle kendini gösterir. Sorunun kökenini bulmak için sistem bileşenlerini ve ayarlarını detaylıca incelemek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Grafik sürücülerinin güncel olmaması veya bozuk olması
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar veya yazılımlar
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması
  • RAM hızlarının veya zamanlamalarının uyumsuzluğu
  • BIOS ayarlarının güncel olmaması veya yanlış yapılandırılması

LoL'de FPS değerinden bağımsız Micro stuttering oluyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin.
  2. League of Legends istemcisinde oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
  3. Sistem BIOS'unuzu kontrol edin ve güncel değilse güncelleyin.
  4. BIOS'ta RAM hızlarını ve zamanlamalarını varsayılan değerlere ayarlayın veya XMP profilini test edin.
  5. Oyunu çalıştırırken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın.
  6. Oyun içi grafik ayarlarında V-Sync (Dikey Senkronizasyon) özelliğini kapatmayı deneyin.
  7. Sistem güç planı ayarlarını yüksek performansa alın.

Sistem BIOS'unuzu güncel tutmak ve RAM hızlarını manuel olarak ayarlamak sorunu çözebilir.
⚠️ ✉️ Message failed

Kişi Yorumladı
Geri