Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

LOQ RTX 5070 laptopta oyunlarda anlık takılma yaşanıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
LOQ RTX 5070 laptopta oyunlarda anlık takılma yaşanıyor Merhaba yaklaşık 1 ay önce Lenovo LOQ RTX 5070'li bir PC aldım. Test için girdiğim oyunlarda anlık stutter takılmaları yaşıyorum. Bilgisayarıma LatencyMon indirdim sebebini öğrenirim belki diye Ek'e ekleyeceğim sonucu. DDU ile sürücüleri silip tekrardan temiz kurulum yaptım Intel sürücülerinin hepsi güncel. Lenovo Vantage üzeirinden yaptığım taramada da güncel sistem sürücüleri ve BIOS 8 GB VRAM sahibim laptop GPU olmasından dolayı bunun farkındayım fakat düşük grafiklerde bile sorun...

teşekkürler

LOQ RTX 5070 laptopta oyunlarda anlık takılma yaşanıyor
Bu tür anlık takılmalar genelde oyunun kendi dosyalarındaki bozulmalar veya workshop önbelleğindeki eski/bozuk verilerden kaynaklanabiliyor, özellikle son yamalar sonrası sık rastlanıyor. İlk olarak oyunun yüklü olduğu diskin kendi doğrulama aracını kullanarak dosyaları kontrol et ve eğer mod/workshop kullanıyorsan bunları temizleyip yeniden yüklemeyi dene. Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, DDU ile ekran kartı sürücünü tamamen kaldırıp yerine NVIDIA Studio Driver'ın stabil bir sürümünü kurmak genellikle bu tür takılmaları ortadan kaldırır. Ek olarak, arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını gereksiz yere kullanan uygulamaları kapatmak da performansı artırabilir.

Kişi Yorumladı
Geri