Neler yeni

Çözüldü Metin2 Silah kostüm efektini nasıl eklerim?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Metin2 Silah kostüm efektini nasıl eklerim? merhaba plechitonun silah kostümlerini filese başarılı bir şekilde ekledim fakat animasyonlarını shiningtable.txt dosyasından göstermeme rağmen efeckler gelmedi yardımcı olabilecek var mı?
Ekran görüntüsü 2025-08-21 220601.png

Çözüm
Metin2 Silah kostüm efektini nasıl eklerim? merhaba plechitonun silah kostümlerini filese başarılı bir şekilde ekledim fakat animasyonlarını shiningtable.txt dosyasından göstermeme rağmen efeckler gelmedi yardımcı olabilecek var mı?

Metin2’de silah kostüm efektleri eklerken sadece shiningtable.txt dosyasını düzenlemek genellikle yeterli olmaz. Sen Plechito’nun kostümlerini client’e atmışsın ama efektlerin gözükmemesinin nedeni büyük ihtimalle aşağıdaki adımlardan birinde eksiklik olması:

1. Dosya Yapısı Kontrolü​

• shiningtable.txt sadece efekt ID’sini kostümle ilişkilendirir.
  • Ama efektin gerçek dosyaları...

Metin2’de silah kostüm efektleri eklerken sadece shiningtable.txt dosyasını düzenlemek genellikle yeterli olmaz. Sen Plechito’nun kostümlerini client’e atmışsın ama efektlerin gözükmemesinin nedeni büyük ihtimalle aşağıdaki adımlardan birinde eksiklik olması:

1. Dosya Yapısı Kontrolü​

• shiningtable.txt sadece efekt ID’sini kostümle ilişkilendirir.
  • Ama efektin gerçek dosyaları (.msa, .mse, .prt, .efx) mutlaka pc/assassin, pc/sura, pc/shaman, pc/warrior altındaki effect klasörlerinde doğru yerde olmalı.
  • Örneğin:
    pc/warrior/effect/weapon_costume/
    pc/sura/effect/weapon_costume/ gibi dizinlere koymalısın.

2. Client – Server Uyum Kontrolü​

• Eğer sadece client tarafına efektleri eklediysen ama server tarafında item proto’da efekt yönlendirmesi yoksa, görünmez.
  • item_proto (hem server hem client) içinde kostümün “specular / refine_vnum / socket” gibi alanlarında efekt ID’si doğru atanmış mı kontrol et.

3. shiningtable.txt Düzeni​

• Eğer dosya yolunu yanlış gösterirsen efekt yüklenmez ve varsayılan “siyah duman” gibi bozuk bir görüntü çıkar.

4. Root Dosyası / Client SYNC​

• root içindeki game.py veya playersettingmodule.py gibi dosyalarda “weapon costume effect” satırları eksikse efektler hiç okunmaz.
  • Plechito’nun sisteminde bazen costume_weapon ayrı bir tanım ister. Bunu root dosyalarında da kontrol et.

5. Test İçin Basit Yol​

1. shiningtable.txt içine hazır çalışan bir efekt ekle (ör. oyunda zaten var olan alev efekti).
  2. Kostüme uygula. Eğer bu efekt çıkıyorsa sorun efekt dosyalarında veya yolunda.
  3. Çıkmıyorsa sorun proto veya root tarafında.

• shiningtable.txt düzeni + efekt dosya yolları birebir doğru olmalı.
  • item_proto client & server uyumlu olmalı.
  • Root tarafında “weapon costume effect” çağrısı tanımlı olmalı.

Kişi Yorumladı
Oyla 0
Çözüm
Geri