Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüMetin2 Silah kostüm efektini nasıl eklerim?
Metin2 Silah kostüm efektini nasıl eklerim? merhaba plechitonun silah kostümlerini filese başarılı bir şekilde ekledim fakat animasyonlarını shiningtable.txt dosyasından göstermeme rağmen efeckler gelmedi yardımcı olabilecek var mı?
Metin2 Silah kostüm efektini nasıl eklerim? merhaba plechitonun silah kostümlerini filese başarılı bir şekilde ekledim fakat animasyonlarını shiningtable.txt dosyasından göstermeme rağmen efeckler gelmedi yardımcı olabilecek var mı?
Metin2’de silah kostüm efektleri eklerken sadece shiningtable.txt dosyasını düzenlemek genellikle yeterli olmaz. Sen Plechito’nun kostümlerini client’e atmışsın ama efektlerin gözükmemesinin nedeni büyük ihtimalle aşağıdaki adımlardan birinde eksiklik olması:
1. Dosya Yapısı Kontrolü
shiningtable.txt sadece efekt ID’sini kostümle ilişkilendirir.
Metin2’de silah kostüm efektleri eklerken sadece shiningtable.txt dosyasını düzenlemek genellikle yeterli olmaz. Sen Plechito’nun kostümlerini client’e atmışsın ama efektlerin gözükmemesinin nedeni büyük ihtimalle aşağıdaki adımlardan birinde eksiklik olması:
1. Dosya Yapısı Kontrolü
shiningtable.txt sadece efekt ID’sini kostümle ilişkilendirir.
Ama efektin gerçek dosyaları (.msa, .mse, .prt, .efx) mutlaka pc/assassin, pc/sura, pc/shaman, pc/warrior altındaki effect klasörlerinde doğru yerde olmalı.
Örneğin:
pc/warrior/effect/weapon_costume/
pc/sura/effect/weapon_costume/ gibi dizinlere koymalısın.
2. Client – Server Uyum Kontrolü
Eğer sadece client tarafına efektleri eklediysen ama server tarafında item proto’da efekt yönlendirmesi yoksa, görünmez.
item_proto (hem server hem client) içinde kostümün “specular / refine_vnum / socket” gibi alanlarında efekt ID’si doğru atanmış mı kontrol et.