Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Minecraft açılmıyor ve sistem donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Minecraft açılmıyor ve sistem donuyor Minecraft oynayamıyorum bayağıdır, Minecraft açıyorum başlat diyorum açılmıyor. Ardından Görev Yöneticisi de açılıyor fakat neler olduğunu göstermiyor, PC yeniden başlatınca PC yeniden başlamıyor yeniden başlıyor ekranında donuyor. Kapatmak isteyince de kapat diyorum direkt donuyor, PC hiçbir ekran da vermiyor. PC çökmüyordu çökme ekranı da yok, ne yapmam lazım?
Not: PC formtta attım olmadı.

Minecraft açılmıyor ve sistem donuyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyunun açılmaması ve ardından sistemin kararsız hale gelerek donması, çeşitli katmanlarda sorun olabileceğine işaret eder. Bu tür durumlar, oyunun kendisinden sistem kaynaklarına veya sürücülere kadar pek çok farklı etkenden kaynaklanabilir. Bilgisayarın yeniden başlatma veya kapanma sırasında dahi yanıt vermemesi, sorunun ciddiyetini göstermektedir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bozuk veya eksik olması.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi.
  • Java çalışma ortamının eski veya hatalı olması.
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan diğer uygulamalar.
  • Minecraft modlarının uyumsuzluğu veya bozulması.
  • Sistem kaynaklarının (RAM, CPU) yetersiz kalması veya aşırı yüklenmesi.
Minecraft açılmıyor ve sistem donuyor çözüm adımları
  1. Minecraft Launcher'ı açın, Ayarlar bölümünden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın ve eksik veya bozuk olanları onarın.
  2. Bilgisayarınızdaki ekran kartı sürücülerini (NVIDIA, AMD, Intel) üreticinin resmi web sitesinden indirerek en son sürüme güncelleyin. Kurulum sırasında temiz kurulum seçeneğini kullanın.
  3. Minecraft'ın kullandığı Java sürümünü kontrol edin ve resmi Java sitesinden en güncel sürümü indirerek sistemi güncelleyin.
  4. Oyunda kullandığınız tüm modları geçici olarak kaldırın. Mods klasörünü boşaltıp oyunu tekrar çalıştırmayı deneyin.
  5. Minecraft çalışırken arka planda çalışan ve gereksiz kaynak tüketen uygulamaları Görev Yöneticisi'nden kapatın.
  6. Oyunu başlatmayı başarırsanız, grafik ayarlarını en düşüğe çekin ve oyunu "Hızlı" (Fast) modda çalıştırmayı deneyin.
  7. Yönetici olarak Komut İstemi'ni (CMD) açıp 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak sistem dosyalarındaki bozuklukları tarayın ve onarın.
Bilgisayarın yeniden başlatma ekranında donması ve kapanma sırasında herhangi bir ekran vermeden tamamen kilitlenmesi, özellikle işletim sistemi yeniden kurulduktan sonra da devam ediyorsa, donanımsal bir uyumsuzluk veya arıza ihtimalini güçlendiren ciddi bir belirtidir.

Kişi Yorumladı
Geri