Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

MSI G2412F monitörde oyunlarda renk bozuluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
MSI G2412F monitörde oyunlarda renk bozuluyor G2412F monitörümde Valorant oynarken renkler sürekli bozuluyor. Özel renk ayarı yaptım NVIDIA Denetim Masası'ndan fakat renkler oyuna işlenmiyor. Bir anda renkler canlı oluyor 1-2 dakika sonra renkler bozuluyor. Sadece Alt+Tab atınca renkler düzeliyor söylediğim gibi yine 1-2dk sonra renkler gidiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

MSI G2412F monitörde oyunlarda renk bozuluyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Bu durum, oyun içi grafik işleme ile monitör veya sürücü ayarlarının çakışmasından kaynaklanabilir. Renklerin geçici olarak düzelip tekrar bozulması, bir yapılandırma tutarsızlığına işaret eder. Sorunun tekrarlayan doğası, genellikle yazılımsal veya sürücü kaynaklı bir problem olduğunu gösterir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya uyumsuz grafik sürücüleri.
  • Yanlış yapılandırılmış NVIDIA Denetim Masası ayarları.
  • İşletim sistemi veya oyun içi renk profili çakışmaları.
  • Monitörün kendi dahili renk ayarlarındaki tutarsızlıklar.
  • Arka planda çalışan ve ekran görüntüleme katmanları ekleyen uygulamalar.
MSI G2412F monitörde oyunlarda renk bozuluyor çözüm adımları
  1. Grafik kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın (örneğin DDU - Display Driver Uninstaller gibi bir araçla) ve ardından en güncel sürücüleri temiz kurulum seçeneğiyle yeniden yükleyin. NVIDIA Denetim Masası'ndaki ayarların sıfırlandığından emin olun.
  2. Monitörünüzün kendi dahili menüsünden 'Fabrika Ayarlarına Sıfırla' seçeneğini kullanın. Ardından monitördeki tüm özel renk ve görüntü ayarlarını kaldırın.
  3. Windows'un 'Renk Kalibrasyonu' aracını çalıştırarak monitörünüzün temel renk ayarlarını gözden geçirin ve gerekirse tekrar yapın.
  4. NVIDIA Denetim Masası'nda 'Masaüstü renk ayarlarını denetle' bölümüne gidin. 'Renk ayarlarını kullan' seçeneğini devre dışı bırakın veya tüm özel ayarları varsayılan değerlere döndürün.
  5. Oyun içi (Valorant) grafik ayarlarını varsayılana sıfırlayın. Oyunların kendi renk işleme yöntemleri sorunlara yol açabilir.
  6. Arka planda çalışan ve görüntü işleme veya overlay özellikleri olan uygulamaları (Discord overlay, GeForce Experience overlay, vb.) geçici olarak devre dışı bırakın.
  7. Monitörünüzün firmware'ini üreticinin web sitesinden kontrol edin ve güncel değilse güncelleyin.
Bu tür renk bozulmaları, monitörün kendi ayarları ile grafik kartı sürücülerinin etkileşiminden kaynaklanabilir.

Kişi Yorumladı
Geri