Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Oyunun yükleme yeri nasıl değişir?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Oyunun yükleme yeri nasıl değişir? Arkadaşlar merhaba öncelikle. Oyun indiriyordum bitti fakat böyle bir hata verdi yanlışlıkla C'ye kurmuşum. Bunu nasıl taşırım? D'de daha 500GB yer var fakat yanlışlıkla dalgınlığıma gelmiş C kısmına kurmuşum. İndirmeyi iptal etmeden yapabilir miyim?

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/1771955367914-png.2665813/

Oyunun yükleme yeri nasıl değişir sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Yanlış sürücüye kurulan oyunların yeri, özellikle yeterli alan bulunan başka bir sürücüye taşınabilir. Bu işlem, oyunun dosyalarını kaybetmeden veya yeniden indirmeden yapılabilen adımlar içerir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyunun ilk kurulumunda yanlış sürücünün seçilmesi
  • Yetersiz disk alanı veya diskte yer kalmaması
  • Oyun başlatıcı (launcher) veya işletim sisteminin dosya bütünlüğü denetiminde sorunlar
  • Farklı sürücülerdeki dosya izinleri veya erişim kısıtlamaları

Oyunun yükleme yeri nasıl değişir çözüm adımları
  1. Kullanmakta olduğunuz oyun başlatıcıyı (örn. Epic Games Launcher, Steam, EA App) açın.
  2. Kütüphanenizden ilgili oyunu bulun ve oyunun ayarlarına veya 'Yönet' bölümüne gidin.
  3. Oyunu taşıma seçeneği olup olmadığını kontrol edin. Genellikle 'Yükleme Yerini Değiştir' veya benzeri bir komut bulunur.
  4. Eğer taşıma seçeneği varsa, hedef olarak D: sürücüsünü seçin ve işlemi başlatın.
  5. Başlatıcıda bu özellik yoksa, oyunu önce başlatıcı üzerinden kaldırın.
  6. Ardından C: sürücüsündeki oyunun kurulu olduğu klasörü manuel olarak D: sürücüsüne kopyalayın.
  7. Oyunu yeniden başlatıcı üzerinden kurarken, dosyaların mevcut olduğu D: sürücüsündeki konumu gösterin; başlatıcı dosyaları tanıyabilir.
  8. Taşıma veya yeniden kurulum sonrası oyunun dosya bütünlüğünü başlatıcı üzerinden doğrulayın.

Kişi Yorumladı
Geri