Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

PC'de oyunlarda çizgileşme oluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
PC'de oyunlarda çizgileşme oluyor Arkadaşlar selam, PUBG ve diğer bazı oyunlarda çizgilenme/piksel piksel görünme sorunu yaşıyorum. Ne yaparsam yapayım düzelmiyor. Sadece oyunlarda oluyor bu problem. Ekran kartımı yeni değiştirdim, eski kartımda da aynı sorunu yaşıyordum. MPO kapatmayı denedim, eski sürücüleri kurdum, NVIDIA Denetim Masası’ndan çeşitli ayarlar yaptım ama sonuç alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

PC'de oyunlarda çizgileşme oluyor ve bu sorunu farklı ekran kartlarında da yaşadığını belirtmişsin, bu da çoğu zaman sorunun donanımsal bir hata yerine monitör veya bağlantı kablosuyla ilgili olduğuna işaret eder. Öncelikle kullandığın HDMI veya DisplayPort kablosunu sağlam başka bir kabloyla değiştirmeyi dene; bazen gevşek veya hasarlı kablolar bu tür pikselleşmelere neden olabiliyor. Eğer kabloyu değiştirmek sorunu çözmezse, monitörünün kendisinde bir problem olabilir veya farklı bir giriş (source) seçeneğini deneyerek de kontrol edebilirsin. Nadiren de olsa, Windows'un görüntü ayarlarına veya renk profillerine göz atmak da bu tür garip görsel hataları gidermede etkili olabiliyor.

Kişi Yorumladı
Geri