Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

PS5 Slim'de Crimson Desert grafikleri çok kötü gözüküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
PS5 Slim'de Crimson Desert grafikleri çok kötü gözüküyor PS5 Slim modeline sahibim ve dün gece oyun çıkar çıkmaz oynadım. 1440p ekrandan performans modunda oynadım çözünürlük çok kötü ve oyun bulanıktı. Sizin PS5 Slim grafikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

PS5 Slim'de Crimson Desert grafikleri çok kötü gözüküyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
PS5 Slim konsolda Crimson Desert oyununda performans modunda 1440p çözünürlükte grafiklerin bulanık ve kötü görünmesi yaygın bir problem olarak rapor edilmiştir. Kullanıcılar genellikle bu durumun oyunun optimizasyonu, konsolun görüntü ayarları veya ekranın kendi renk profilleriyle ilgili olduğunu belirtmektedir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyunun optimizasyon eksiklikleri
  • Konsolun görüntü ve performans ayarlarındaki uyumsuzluklar
  • Ekranın (monitör/TV) kendi renk ve görüntü ayarları
  • Performans modu ile grafik kalitesi arasındaki ödünleşim
PS5 Slim'de Crimson Desert grafikleri çok kötü gözüküyor çözüm adımları
  1. Konsolunuzun görüntü ayarlarını kontrol edin. Özellikle HDR (Yüksek Dinamik Aralık) ayarlarının oyunda nasıl davrandığını gözlemleyin. HDR kapalıyken veya farklı bir modda denerken çözünürlük kalitesinde değişim olup olmadığını inceleyin.
  2. Oyun içi grafik ayarlarında "Performans Modu" yerine "Çözünürlük Modu"nu deneyerek görüntü kalitesindeki farkı test edin. Bu modlar arasındaki geçişlerin bulanıklık üzerindeki etkisini gözlemleyin.
  3. PS5 Slim'inizin sistem yazılımını ve Crimson Desert oyununun en son güncellemelerini kontrol edin. Güncel olmayan yazılımlar grafik sorunlarına yol açabilir.
  4. 1440p monitörünüzün veya TV'nizin kendi görüntü ayarlarını (parlaklık, kontrast, keskinlik, renk doygunluğu) varsayılana sıfırlayın ve oyunun bu ayarlarla nasıl göründüğünü kontrol edin.
  5. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak için konsolunuzun depolama menüsünden Crimson Desert oyununu seçerek dosyaları kontrol edin. Gerekirse oyunu kaldırıp yeniden yükleyin.
Monitörünüzde veya TV'nizde açık olan HDR ayarının, oyun renklerinin soluk görünmesine neden olduğu tespit edilmiştir.

Kişi Yorumladı
Geri