Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

R5 7500F 9060XT sistemde RDR2 kaplamaları geç yükleniyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
R5 7500F 9060XT sistemde RDR2 kaplamaları geç yükleniyor Merhaba RDR2 oynarken ultrada 1920x1080P'de çimler geç yükleniyor. Oyun SSD'de kurulu sadece RDR2 oluyor. Oyun Türkçe. Ryzen 5 7500F ve 9060XT 16 GB ekran kartım var AMD sistem RAM 32 GB DDR5 XPG 5200MHz.

R5 7500F 9060XT sistemde RDR2 kaplamaları geç yükleniyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Red Dead Redemption 2 gibi açık dünya oyunlarında doku yükleme sorunları, donanım ve yazılım kaynaklı çeşitli faktörlerden beslenebilir. Sisteminizdeki bileşenler bu tür modern oyunları çalıştırmak için yeterli olsa da, belirli yapılandırmalar veya uyumsuzluklar performans düşüşlerine yol açabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Grafik sürücülerinin güncel olmaması veya bozuk olması.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Yeterli VRAM olmamasına rağmen doku ayarlarının çok yüksek tutulması.
  • Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını tüketen diğer uygulamalar.

R5 7500F 9060XT sistemde RDR2 kaplamaları geç yükleniyor çözüm adımları
  1. AMD Adrenalin yazılımını kullanarak en güncel ekran kartı sürücülerini temiz bir kurulumla (clean install) yükleyin.
  2. Oyunun yüklü olduğu platformda (Steam, Epic Games Store vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayarak eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  3. Oyun içi grafik ayarlarından 'Doku Kalitesi' (Texture Quality) ve 'Doku Filtreleme Kalitesi' (Texture Filtering Quality) gibi seçenekleri birer kademe düşürerek test edin.
  4. Oyun sırasında AMD Adrenalin veya MSI Afterburner gibi araçlarla VRAM kullanımını izleyin; limit aşılıyorsa ayarları daha da düşürün.
  5. Oyun dışında gereksiz arka plan uygulamalarını ve servislerini kapatarak sistem kaynaklarını oyuna yönlendirin.
  6. SSD'nizin sağlığını kontrol edin, TRIM'in aktif olduğundan emin olun ve sürücü doluluk oranını %80'in altında tutmaya özen gösterin.

Kişi Yorumladı
Geri