Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

R5 7500F RX 9060 XT sistemde FM 26'da FPS 15'e düşüyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
R5 7500F RX 9060 XT sistemde FM 26'da FPS 15'e düşüyor Merhaba arkadaşlar,

FM 26'da aniden FPS düşmesi yaşıyorum. Oyunu pencere moduna alınca düzeliyor fakat tam ekrana geçtikten 5 saniye sonra FPS 15'e kadar düşüyor.

Sistemim:

Ryzen 5 7500F.
RX 9060 XT 16 GB.
16 GM RAM.

R5 7500F RX 9060 XT sistemde FM 26'da FPS 15'e düşüyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir. Bu durum, özellikle tam ekran modunda arka planda çalışan uygulamalar, sürücü sorunları veya oyun içi grafik ayarlarından kaynaklanabilir. Sisteminiz güçlü olsa da, bazı oyunlar belirli donanımlarla tam ekran modunda uyumluluk sorunları yaşayabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluğu.
  • Oyunun tam ekran modundaki render ayarlarında bir problem olması.
  • Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını tüketen diğer uygulamalar.
  • Windows'un oyun modu veya diğer sistem servisleriyle çakışmalar.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması.
R5 7500F RX 9060 XT sistemde FM 26'da FPS 15'e düşüyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi AMD'nin resmi web sitesinden indirerek temiz kurulum yapın.
  2. Oyunun kurulu olduğu klasörde oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın (Steam/Epic Games Launcher vb. üzerinden).
  3. Windows'ta "Tam Ekran Optimizasyonlarını Devre Dışı Bırak" ayarını ve "Oyun Modu"nu kontrol edin, gerekirse kapatıp deneyin.
  4. Oyunun grafik ayarlarında VSync'i (Dikey Senkronizasyon) kapatmayı veya "Penceresiz Tam Ekran" (Borderless Windowed) modunu kullanmayı deneyin.
  5. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak sistem kaynaklarını boşaltın.

Kişi Yorumladı
Geri