Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

R5 7600X 7800XT sistem oyunlarda crash veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
R5 7600X 7800XT sistem oyunlarda crash veriyor Hayırlı akşamlar, çıldırmaya yaklaştım. Geçen hafta Steam'den toplu bir oyun alışverişi yaptım bir hevesle fakat hangi oyuna girsem crush verip duruyor. Geçen hafta Stray oynamaya başladım UE 4 hatası verip oyundan atıyordu. Dead by Daylight giriyorum 10 dakika bile geçmeden crush veriyor. Uncharted giriyorum onda da aynı. Bir çözümü yöntemi var mıdır?

• Sapphire 7800XT Nitro+
  • Ryzen 5 7600X.
  • B650M Gaming Plus Wi-Fi
  • 32 GB DDR5 6000MHz CL36 G.Skill RAM.
  • Cratos Lite 1000W.
...

teşekkürler

R5 7600X 7800XT sistem oyunlarda crash veriyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunlarda yaşanan çökme sorunları donanımsal veya yazılımsal kaynaklı olabilir. Sistem bileşenlerinin uyumu ve güncel sürücüler bu tür problemlerin önüne geçebilir. Sorunun temel nedenini belirlemek için sistematik bir yaklaşım izlenmelidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar
  • Aşırı ısınma veya yetersiz güç kaynağı
  • RAM modüllerinde kararsızlık veya uyumsuzluk
  • İşletim sistemi güncellemelerinin eksikliği
R5 7600X 7800XT sistem oyunlarda crash veriyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp en güncel sürümü temiz kurulum ile yükleyin. AMD Adrenalin yazılımından DDU (Display Driver Uninstaller) ile eski sürücüleri tamamen temizlediğinizden emin olun.
  2. Steam veya oyunun kendi dosya doğrulama aracını kullanarak tüm oyunların dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin.
  3. Windows'un güncel olduğundan emin olun ve gerekli tüm sistem güncellemelerini yapın.
  4. Oyun oynarken sistem sıcaklıklarını (CPU ve GPU) takip edin. Aşırı ısınma varsa soğutma çözümlerini gözden geçirin.
  5. Windows Bellek Tanılama aracını çalıştırarak RAM modüllerinizde bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
  6. Oyunları başlatmadan önce arka planda çalışan gereksiz tüm uygulamaları (antivirüs yazılımları hariç) kapatın.
  7. Güç kaynağınızın (1000W Cratos Lite) stabil çalıştığından ve tüm bileşenlere yeterli gücü sağladığından emin olun, bir arıza ihtimalini göz ardı etmeyin.

Kişi Yorumladı
Geri