Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RDR2'de ayarlar sürekli sıfırlanıyor ve 60 FPS sabit kalıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RDR2'de ayarlar sürekli sıfırlanıyor ve 60 FPS sabit kalıyor Her Alt+Tab attığımda ayarlar sıfırlanıyor. 150 160 FPS alıyorum V-Sync kapalı ona rağmen 60 FPS sabit oynuyorum. Alltab atıp oyuna döndüğümde 1 2 saniyeliğine düzeliyor fakat sonra tekrardan aynı oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

RDR2'de ayarlar sürekli sıfırlanıyor ve 60 FPS sabit kalıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer. Oyun içi grafik ayarlarının Alt+Tab sonrası sıfırlanması ve kare hızının beklenenden düşük kalması, sistem ve oyun dosyaları arasındaki uyumsuzluklardan veya yanlış yapılandırmalardan kaynaklanabilir. Bu durum, oyunun kararlılığını ve performansını doğrudan etkileyerek deneyimi olumsuz yönde etkiler.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • NVIDIA Denetim Masası'ndaki yanlış veya çakışan 3D ayarları.
  • Oyunun yapılandırma dosyalarının bozulmuş olması.
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar.
  • Sürücü uyumsuzlukları veya güncel olmayan ekran kartı sürücüleri.
  • Windows'un oyun performansı ile ilgili dahili ayarlarının etkisi.

RDR2'de ayarlar sürekli sıfırlanıyor ve 60 FPS sabit kalıyor çözüm adımları
  1. NVIDIA Denetim Masası'nı açın. Sol menüden "3D Ayarlarının Yönetilmesi" seçeneğini, ardından "Program Ayarları" sekmesini seçin. Listeden "Red Dead Redemption 2" oyununu bulun ve seçin. "Maksimum Kare Hızı" ayarını "Gelişmiş" veya "Gözetimsiz" olarak ayarlayın veya oyun içi ayarlarınıza uygun bir değer girin. Ayrıca "Güç Yönetimi Modu"nu "Maksimum performansı tercih et" olarak ayarlamayı deneyin.
  2. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam veya Epic Games Launcher üzerinden oyun kütüphanenize gidin, Red Dead Redemption 2'ye sağ tıklayın, özellikler veya dosya seçeneklerinden "Dosya Bütünlüğünü Doğrula" veya "Onar" seçeneğini kullanın.
  3. Oyunu yönetici olarak çalıştırın. Oyunun kurulu olduğu klasöre gidin, "RDR2.exe" dosyasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin. Bu ayarı kalıcı hale getirmek için dosyanın özelliklerinden uyumluluk sekmesini kullanabilirsiniz.
  4. Alt+Tab yaparken çakışmaya neden olabilecek arka plan uygulamalarını (örneğin, GeForce Experience overlay, Discord overlay, diğer oyun içi araçlar) kapatın veya devre dışı bırakın.
  5. Oyunun ayarlar klasöründeki yapılandırma dosyalarını (genellikle Belgelerim klasöründe bulunur) yedekleyip silerek oyunun bunları yeniden oluşturmasını sağlayın.
Ekran kartı sürücülerinizin en güncel sürüme sahip olduğundan emin olun; güncellemeler performans sorunlarını ve ayar sıfırlamalarını düzeltebilir.

Kişi Yorumladı
Geri