Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Red Dead Redemption 1 yaması çalışmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Red Dead Redemption 1 yaması çalışmıyor 2 ay öncesine kadar RDR1 satın aldım ve Türkçe yama kurdum ama oyun girerken Windows Defender engelliyor galiba. Yamayı oyuna giriyorum ama yama çalışmıyor. Kaspersky Plus antivirüs var, tam kapatamıyorum. Windows Defender'da aynı şekilde error: 4557 hatası alıyorum.

Red Dead Redemption 1 yaması çalışmıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunda Türkçe yama kullanmaya çalışırken Windows Defender ve Kaspersky antivirüs yazılımlarının yamayı engellemesi ve oyunun düzgün çalışmaması sorunuyla karşılaşıyorsunuz. Hata kodu 4557 de bu duruma işaret ediyor olabilir. Bu tür sorunlar genellikle güvenlik yazılımları ile oyun modifikasyon dosyaları arasındaki çakışmalardan kaynaklanır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Antivirüs yazılımlarının (Windows Defender, Kaspersky) yama dosyalarını yanlışlıkla zararlı olarak algılaması ve engellemesi.
  • Oyunun veya yama dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması.
  • Yüksek güvenlik ayarları nedeniyle antivirüs programlarının oyun veya yama dosyalarına erişimini engellemesi.
  • Farklı antivirüs programlarının birbirleriyle veya oyunla çakışması.
  • Yama kurulumunda eksik veya hatalı adımlar.
Red Dead Redemption 1 yaması çalışmıyor çözüm adımları
  1. Geçici olarak hem Windows Defender'ı hem de Kaspersky Plus'ı devre dışı bırakın. Ardından yamayı tekrar kurmayı deneyin. Windows Defender'daki 'error: 4557' hatası genellikle bu tür engellemelerden kaynaklanır.
  2. Yamayı kurduğunuz oyun klasörünü ve yama dosyalarını her iki antivirüs programının da tarama dışı bırakılanlar listesine ekleyin. Bu, dosyaların engellenmesini önler.
  3. Oyunun kurulu olduğu dizindeki tüm dosyaların bütünlüğünü kontrol edin. Kullandığınız oyun platformunun (örn. Steam) dosya bütünlüğü doğrulama özelliğini kullanın.
  4. Türkçe yama paketinin en güncel sürümünü indirdiğinizden emin olun. Eski yama sürümleri yeni oyun güncellemeleriyle uyumsuz olabilir.
  5. Eğer yama açılmıyor veya font fix sorunu yaşanıyorsa, yama dosyalarını masaüstüne kısayol oluşturarak veya oyunun Rockstar Games Client ile birlikte çalıştırılması gibi adımları deneyin.
  6. Antivirüs programlarını tamamen kapatamıyorsanız, en azından yama dosyalarını içeren klasörleri manuel olarak tarama dışı bırakarak sorunu çözmeye çalışın.

Kişi Yorumladı
Geri