Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil 5 bölüm 6-1 yükleme ekranında donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil 5 bölüm 6-1 yükleme ekranında donuyor Arkadaşlar selamlar,

Resident Evil 5 oyununda 6-1 bölümünde ilerlerken bir sorunla karşılaştım. Makineli tüfekli boss (gatling gun majini) ile savaştıktan sonra asansöre biniyorum. Asansörden sonra oyun yükleme ekranına geçiyor ancak bu noktada takılıp donuyor.

Sorunu çözmek adına şu ana kadar şunları denedim:

• Steam üzerinden dosya doğrulaması yaptım.
  • FPS değerini 60'a sabitledim.
Buna rağmen sorunum devam ediyor. Bu noktada donma problemini aşabilen veya çözümünü bilen biri...

teşekkürler

Resident Evil 5 bölüm 6-1 yükleme ekranında donuyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunun belirli bir bölümünde yükleme ekranında takılıp kalması, sistem kaynaklarının yetersizliği, uyumsuz sürücüler veya bozuk oyun dosyalarından kaynaklanabilir. Bu tür donmalar genellikle oyunun ilerleyen aşamalarında daha belirgin hale gelir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi.
  • Oyun dosyalarında meydana gelen bozulmalar veya eksiklikler.
  • Arka planda çalışan diğer uygulamalarla yaşanan çakışmalar.
  • Sistem belleği (RAM) veya diskteki olası performans sorunları.
Resident Evil 5 bölüm 6-1 yükleme ekranında donuyor çözüm adımları
  1. NVIDIA veya AMD'nin resmi web sitesinden en güncel ekran kartı sürücülerinizi indirip temiz kurulum yapın.
  2. Oyunun kurulu olduğu klasördeki "vcredist" veya benzeri Visual C++ Redistributable dosyalarını kaldırıp Microsoft'un resmi sitesinden en son sürümleri indirip kurun.
  3. Görev Yöneticisi'ni açarak oyun sırasında gereksiz arka plan uygulamalarını (tarayıcılar, indirme programları, oyun istemcileri vb.) kapatın.
  4. Oyunun bulunduğu klasöre sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile oyunu başlatmayı deneyin.
  5. Oyunun grafik ayarlarından gölgeler, anti-aliasing ve doku kalitesi gibi seçenekleri düşürerek veya kapatarak yeniden deneyin.
  6. Steam'de oyun kütüphanenizde Resident Evil 5'e sağ tıklayıp Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula seçeneğini tekrar kullanın.

Kişi Yorumladı
Geri