Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Resident Evil 7 biohazard çok karanlık görünüyor Resident Evil 7 biohazarda başladım ama çok karanlık geldi sanki gölgelerde bir sorun var gibi. YouTube'dan Elraenn'in videosunu açtım ve aradaki fark bayağı belli nasıl düzeltebilirim?
Resident Evil 7 biohazard çok karanlık görünüyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun içi gölgelerin aşırı karanlık olması ve detayların kaybolması yaygın bir grafik sorunudur. Bu durum, sahne ışıklandırması veya ekran kartı ayarlarından kaynaklanabilir. Farklı çözümler deneyerek sorunun üstesinden gelmek mümkündür. Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri
Yanlış yapılandırılmış oyun içi grafik ayarları
Arka planda çalışan uyumsuz programlar
Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
Ekran kartı kontrol paneli ayarlarındaki çakışmalar
Resident Evil 7 biohazard çok karanlık görünüyor çözüm adımları
Oyunun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin.
Ekran kartı sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak kaldırıp en güncel sürümü veya stabil bir önceki sürümü temiz kurulum ile yükleyin.
Oyun içi grafik ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlayın.
Ekran kartınızın kontrol paneli (NVIDIA Denetim Masası veya AMD Radeon Ayarları) içinden Resident Evil 7 için gelişmiş ayarları kontrol edin ve yönbağımlı filtrelemeyi (anisotropic filtering) 16X olarak ayarlayın.
Bilgisayarınızda çalışan diğer programların oyunla çakışmadığından emin olun, gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın.