Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil 9 açılıp hemen kapanıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil 9 açılıp hemen kapanıyor Dün de aynısı oldu yamayı falan sildim olmuştu. Bugün tekrar girmeye çalıştım giriyorum oyun açılıyor sonra hemen kendi kendine kapanıyor. Belli bir uyarı falan da vermiyor direkt kapanıyor. Paylaşımlı Steam hesabında oynuyorum bu arada.

Resident Evil 9 açılıp hemen kapanıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunun aniden kapanması can sıkıcı bir durumdur. Özellikle bir uyarı vermeden kapanması, sorunun kaynağını bulmayı zorlaştırabilir. Bu tür sorunlar genellikle sisteminizle oyun arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklanır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluğu.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar (oyun yardımcı programları, hız aşırtma araçları).
  • Oyunun kurulu olduğu dizindeki belirli dosyaların (örn. dinput8.dll) veya klasörlerin (natives) sorunlu olması.
  • Paylaşımlı hesap kullanımından kaynaklanabilecek lisans veya erişim sorunları.

Resident Evil 9 açılıp hemen kapanıyor çözüm adımları
  1. Oyunun Steam kütüphanesindeki "Doğrula" seçeneği ile dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin ve eksik/bozuk dosyaları onartın.
  2. Ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırıp (DDU ile temizleme önerilir) en güncel sürümünü kurun.
  3. Oyun sırasında veya açılışta arka planda çalışan ve çakışmaya neden olabilecek programları (örn. Afterburner, Armoury Crate, diğer overlay yazılımları) kapatın veya kaldırın.
  4. Oyunun kurulu olduğu klasördeki "dinput8.dll" dosyasını ve "natives" klasörünü yedekleyip silmeyi deneyin.
  5. Oyun dosyaları arasında bir uyumluluk sorunu olabileceği için, eğer mümkünse oyunu farklı bir Steam hesabında (test amaçlı) çalıştırmayı deneyin.
  6. Sistem geri yükleme noktanız varsa, sorunun başlamadığı daha önceki bir tarihe sisteminizi geri yüklemeyi düşünün.

Kişi Yorumladı
Geri