Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil gibi oyunlarda PC kilitleniyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil gibi oyunlarda PC kilitleniyor Selamlar, Resident Evil remake 2-3-4(bu oyunlari ilk oynadigimda bu freezing olayini yasamadim) veya Requiem oynadigimda bir yerden sonra ya da ana menude oyun donuyor ve PC'yi tamamiyla kitliyor. Ilk basta Discord'dan arkadasa yayin yaptığımdan dolayi oluyor sandim ama sonrasinda kendi basima da test ettim ayni sorunu yasiyorum. Ama bu sorunu 7 ve 8. oyun icin yasamiyorum. Her çözümü donedim sanirim BIOS'um, sürücülerim guncel. Yardimci olursaniz sevinirim.
PC ozellikleri;
Anakart: MSI MPG...

teşekkürler

Resident Evil gibi oyunlarda PC kilitleniyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunların beklenmedik şekilde donması ve sistemin tamamen kilitlenmesi, özellikle grafiksel olarak yoğun yapımlarda karşılaşılan can sıkıcı bir durumdur. Bu tür sorunlar genellikle yazılımsal veya donanımsal ayarların uyumsuzluğundan veya yetersizliğinden kaynaklanır. Sorunun tekrarlamaması için belirli adımları dikkatlice takip ederek ilerlemek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan, bozuk veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde yaşanan eksiklikler veya bozulmalar.
  • Sistem bileşenlerinin (işlemci, ekran kartı) aşırı ısınması.
  • Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını gereksiz yere tüketen uygulamalar.
  • Ekran kartı güç ayarlarındaki kararsızlıklar veya yetersiz güç sağlama.

Resident Evil gibi oyunlarda PC kilitleniyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) programı ile güvenli modda kaldırıp, ardından en stabil olduğu bilinen bir önceki WHQL sürümünü (özellikle AMD kartlar için) temiz bir kurulum ile yükleyin.
  2. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak için kullandığınız oyun platformunun (Steam, Epic Games vb.) sağladığı dosya doğrulama özelliğini çalıştırın.
  3. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (Discord, yayın yazılımları vb.) kapatarak oyunun sorunsuz çalışıp çalışmadığını test edin.
  4. Ekran kartı kontrol panelinizdeki (NVIDIA Kontrol Paneli, AMD Adrenalin) güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. WattMan ayarlarında frekans veya voltaj limitlerini düşürmeyi deneyebilirsiniz.
  5. Eğer Monster gibi üreticilerin özel sistem araçları varsa ve "dizüstü enerji tasarrufu" gibi ayarlar içeriyorsa, bu tür araçları devre dışı bırakın veya kaldırın.
  6. Sisteminizin işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını oyun sırasında izleyin; gerekirse kasa içi hava akışını iyileştirin veya termal macun yenilemesi yapın.
  7. Oyunun grafik ayarlarını düşürerek (örneğin çözünürlük, gölgeler, dokular) sorunun donanımsal bir limitasyon olup olmadığını anlamaya çalışın.

Kişi Yorumladı
Geri