Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil Requiem'de ateş edilemiyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil Requiem'de ateş edilemiyor Merhaba. Dün Resident Evil Requiem aldım fakat oyunda nişan aldıktan sonra asla ateş edemiyorum. Laptopdan oynuyorum aimi fareden ateş etmeyi de touchpadden yapınca bir sıkıntı yok fakat mouse ile nişan alıp ateş edemiyorum. Fakat sol Click geri kalan her şeyde çalışıyor. Sağ Click ile denedim fakat yine aynı şekilde ateş etmiyor.

Resident Evil Requiem'de ateş edilemiyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyunun nişan alma mekaniğinde fareyi kullanırken ateş etme komutunun çalışmaması oldukça can sıkıcı bir durumdur. Sol tıklama gibi diğer fare işlevlerinin çalışıyor olması, sorunun spesifik bir oyun içi ayar veya sürücü çakışması olabileceğini düşündürmektedir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun içi fare ve dokunmatik yüzey ayarlarının çakışması.
  • Güncel olmayan veya bozuk aygıt sürücüleri.
  • Oyun dosyalarında meydana gelen bozulmalar veya eksiklikler.
  • Arka planda çalışan ve girdi çakışmasına neden olabilecek yazılımlar.
  • Fare veya dokunmatik yüzeyin oyun tarafından yanlış algılanması.

Resident Evil Requiem'de ateş edilemiyor çözüm adımları
  1. Oyunun ayarlar menüsüne girin ve "Kontroller" veya "Tuş Atamaları" bölümünden fare sol tıklama ve dokunmatik yüzey ayarlarını kontrol edin. Ateş etme komutunun doğru birime atandığından emin olun.
  2. Windows Aygıt Yöneticisi'ni açın, fare ve HID uyumlu dokunmatik yüzey sürücülerinizi bulun, sağ tıklayıp "Sürücüleri güncelleştir" seçeneğini kullanın.
  3. Oyunun kurulu olduğu klasöre gidin, oyunun başlatma seçenekleri veya dosya doğrulama özelliği varsa bunu kullanarak oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin ve eksik/bozuk dosyaları onarın.
  4. Oyun sırasında arka planda çalışan ve özellikle fare veya klavye yönetimi ile ilgili olabilecek tüm ek yazılımları (örneğin, ek sürücü yazılımları, makro programları) geçici olarak kapatın.
  5. Dokunmatik yüzeyin oyun içinde devre dışı bırakılabiliyorsa, yalnızca fare ile oynamayı deneyin. Ardından tam tersini deneyerek fareyi devre dışı bırakıp dokunmatik yüzey ile ateş etmeyi test edin.
  6. Eğer mümkünse, oyunu silip yeniden yüklemek dosya bütünlüğü sorunlarını çözebilir.

Kişi Yorumladı
Geri