Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil Requiem'de parlaklık ayarı nasıl yapılır?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil Requiem'de parlaklık ayarı nasıl yapılır? Dostlar merhaba oyunun parlaklığını nasıl düzeltebilirim? En karanlığa almama rağmen ortam kararmıyor ve ara sahnelerde çok parlıyor, neon oluyor ortam. Düzeltmeme yardım edin.

Resident Evil Requiem'de parlaklık ayarı nasıl yapılır hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun içi parlaklık ayarlarının beklenenden farklı çalışması, ara sahnelerde aşırı parlaklık ve neon efektleri sorunlarına yol açabilir. Bu durum genellikle monitör ayarları, ekran kartı sürücüleri veya oyun dosyalarıyla ilgili çakışmalardan kaynaklanır. Sorunu çözmek için birkaç farklı alana odaklanmak gerekir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun içi grafik ve ekran ayarlarının uyumsuzluğu.
  • Monitörün kendi ayarlarındaki (OSD) parlaklık ve HDR çakışmaları.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya hatalı yapılandırılması.
  • İşletim sistemi düzeyindeki ekran parlaklığı ve adaptif parlaklık ayarları.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde bozulmalar.
Resident Evil Requiem'de parlaklık ayarı nasıl yapılır çözüm adımları
  1. Oyunun kendi grafik ayarlar menüsünü açın ve parlaklık ayarını varsayılan konuma getirip tekrar en karanlık seviyeye ayarlayın. HDR veya ton eşleme (tone mapping) gibi gelişmiş ekran ayarları varsa bunları da kontrol edin, gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.
  2. Monitörünüzün fiziksel tuşları veya OSD menüsü üzerinden parlaklık, kontrast ve renk ayarlarını gözden geçirin. MPRT gibi dinamik parlaklık veya hareket bulanıklığı azaltma ayarlarının kapalı olduğundan emin olun.
  3. Ekran kartınızın kontrol paneli (Nvidia Denetim Masası veya AMD Radeon Ayarları) üzerinden oyun profili oluşturarak veya genel ayarları düzenleyerek renk ve parlaklık ayarlarını kontrol edin. Özellikle HDR ayarlarını ve bit derinliğini (örneğin 10 bit) gözden geçirin.
  4. İşletim sisteminizin ekran ayarlarından otomatik parlaklık veya adaptif parlaklık özelliklerini kapatın. Bu tür özellikler oyun sırasında beklenmedik parlaklık değişimlerine neden olabilir.
  5. Oyunun kurulu olduğu platformun (Steam, Epic Games vb.) dosya bütünlüğü kontrolünü yapın. Bu işlem, eksik veya bozuk oyun dosyalarını otomatik olarak indirip düzeltecektir.
  6. Daha gelişmiş bir çözüm olarak, Reshade gibi bir grafik modlama aracı kullanarak oyun içi renk ve parlaklık ayarlarını manuel olarak yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu, oyun dosyalarını değiştirebilir.

Kişi Yorumladı
Geri