Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil'de save alınamıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil'de save alınamıyor Steam'de indirimle eski Resident Evil oyunlarını aldım. Resident Evil 0, Resident Evil 5, Resident Evil ve Resident Evil 6. bu 4 oyun içinde en sıkıntı olanı Resident Evil 0, çünkü oyunda hızlı kayıt yok ve oyunu daktiloda kaydetmek için mürekkep adı verilen bir eşya olması zorunlu. Resident Evil 1'de öyle bir sorun var mı bilmiyorum henüz oynamadım. Ama diğer oyunlarda hızlı kayıt ya da sınırlı kayıt diye bir şey yok o yüzden konumuza dönecek olursak.

Resident Evil 0'ı oynamak istiyorum...

teşekkürler

Resident Evil'de save alınamıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Resident Evil 0 gibi eski oyunlarda kayıt sorunları yaşanması yaygın bir durumdur. Bu sorunlar genellikle dosya izinleri, oyun dosyalarının bütünlüğü veya sistem çakışmaları gibi nedenlerle ortaya çıkar. Sorunu çözmek için adım adım ilerlemek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması.
  • Kullanıcı klasörü veya oyun kayıt dosyaları üzerinde izin sorunları.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar.
  • Steam istemcisinin yönetici haklarıyla çalışmaması.
  • Sabit diskte veya kayıt dosyası konumunda yeterli alan olmaması.

Resident Evil'de save alınamıyor çözüm adımları
  1. Steam'i Yönetici Olarak Çalıştırın: Oyunun kayıt dosyalarına erişim izni olması için Steam'i sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğiyle başlatın.
  2. Belgelerim Klasörü İzinlerini Kontrol Edin: "Belgelerim" klasörünüze sağ tıklayın, "Özellikler" > "Güvenlik" sekmesinden kullanıcı hesabınızın tam denetim iznine sahip olduğundan emin olun. Gerekirse "Düzenle" diyerek izinleri güncelleyin.
  3. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın: Steam kütüphanenizde Resident Evil 0'a sağ tıklayın, "Özellikler" > "Yüklü Dosyalar" > "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini kullanın.
  4. Kayıt Dizini Oluşturun: Belgelerim klasörünüzde "CAPCOM" adında bir klasör ve onun içinde "Resident Evil 0" adında bir alt klasör oluşturun. Oyun bu konuma kayıt yapmaya çalışabilir.
  5. Sabit Disk Alanını Kontrol Edin: Oyunu kurduğunuz diskte ve kayıt dosyalarının kaydedileceği konumda yeterli boş alan olduğundan emin olun.
  6. Güvenlik Yazılımlarını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın: Antivirüs veya Windows Defender gibi güvenlik yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakıp kaydetmeyi deneyin. Sorun çözülürse, oyun klasörünü veya kayıt dizinini istisna olarak ekleyin.

Kişi Yorumladı
Geri