Neler yeni

Resident Evil'ın 23 Yıllık Gizemi Çözüldü

ELFDaily 

#code
Yönetici
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
2,429
Çözümler
216
Puanları
216
Konum
Bursa
Kredi
14
resident-evil-3-remake-660x371.jpg


Resident Evil'ın 23 Yıllık Gizemi Çözüldü. Dünyanın en bilinen gerilim oyunlarından bir tanesi olan Resident Evil, uzunca bir tarihe sahip olan bir oyun. atik, oyunseverlerin zati uzun zamandır gözbebeğiydi ancak Bilhassa de Resident Evil 2'nin Remake versiyonu ve Resident Evil 7'nin piyasaya sürülmesiyle beraber oyun, genç oyunseverler için de popüler bir hale geldi. Çünkü Resident Evil'ın tarihi, 1996 yılına kadar dayanıyor.
Capcom, 23 yıllık oyununda bir gizemi Gizli tutmayı seçenek etmişti. Resident Evil serisindeki bu gizem, oyunun sevilen karakterlerinden olan Rebecca Chambers'ın aslında kim olduğuydu. Şirket, bugüne dek bu konuya hiç değinmemişti. Aslına bakacak olursak bu Enteresan bir durumdu bu yüzden oyun şirketleri, oyunlarda hangi yüzleri kullandığını duyuru etmeyi fazlasıyla seviyor.

Şirket, 1996 yılında yaptığı Resident Evil tanıtımında da oyundaki karakterlere Ayrıntılı bir şekilde değinmemişti. Rebecca Chambers, bu tanıtımlar esnasında yalnızca "Linda" olarak tanıtılmıştı ve o gün bugündür de Linda'nın kim olduğu bilinmiyordu. Ancak şimdi bir Resident Evil hayranı, Linda'ya ulaşmayı başarmış vaziyette.

Sizlere, bu sevilen karakterin kim olduğunu açıkça söylemek isterdik ancak bu vaziyet ne yazık ki mümkün değil. Çünkü Linda ile bağlantıya geçen Resident Evil hayranı, bu kişinin soyadını açıklamadı. Laf konusu şahıs "Linda X" olarak lanse ediliyor ve aslına bakacak olursak Linda isminin de harbi olup olmadığından güvenilir değiliz.

DtUkZdJXgAASAoh.jpg


Linda konusunda yaşanan gelişmeler bunlarla da sınırlı değil. Öyle ki bu isimle bir de podcast yayınında bir araya gelinmiş ve küçük da olsa bir röportaj yapılmış vaziyette. Linda, o yıllarda teknolojinin yer aldığı seviyeyi ti'ye alarak Resident Evil kadrosuna nasıl iç edildiğinden bahsediyor. Ancak anlaşılan o ki Linda, oyunun bu denli popüler olduğunun bugün dahi farkında değil ve yaptığı açıklamalara göre kendisini, oyunda hiç görmemiş.
Yaşanan bu olayla beraber Resident Evil serisinin en Mühim karakterlerinden Rebecca Chambers, tam olarak olmasa da ortaya çıkmış oldu. Oyunun hayranları en azından, bu karakterin kurgusal olmadığı, dünyadan bir şahıs olduğunu anlayabilmiş oldular.
 

Üst