Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Roblox donup kalıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Roblox donup kalıyor Son 1 aydır falan Roblox'a giriyorum. Oynuyorum 10 dk bazen girdiğim gibi donuyor. Oyun ben karakteri hareket ettirebiliyorum ama o kadar millet havada asılı falan kalıyor. Ben sadece yürüyebiliyorum. Windows 10'dan kaynaklı diye 11'e geçtim driverları güncelledim. GoodbyeDPI 3 defa sil yükle yaptım VPN'le denedim yok sadece Roblox'ta oluyor. PC'yi kıracağım sinirden, Allah aşkına yardım edin.

Roblox donup kalıyor durumunda önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır.
Roblox'a girildiğinde oyunun donması ve karakter hareketlerinin kısıtlanması ciddi bir sorundur. Bu durum genellikle oyunun kendisiyle, sistem dosyalarıyla veya arka planda çalışan diğer uygulamalarla ilgili çakışmalardan kaynaklanır. Sorunu çözmek için detaylı bir kontrol gereklidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bozulması veya eksik olması
  • Arka planda çalışan programların (antivirüs, VPN, optimizasyon araçları) Roblox ile çakışması
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya bozuk olması
  • Geçici sistem dosyalarının veya önbelleğin dolu olması
  • Windows güncellemeleri ile uyumluluk sorunları
  • Sistem izinleri veya yanlış yapılandırılmış ayarlar

Roblox donup kalıyor çözüm adımları
  1. Roblox'u tamamen kaldırın. Ardından Windows arama çubuğuna "%appdata%" yazıp çalıştırın, açılan klasörde "Roblox" klasörünü bulun ve silin. Sonra Windows arama çubuğuna "%temp%" ve "prefetch" yazarak çalıştırın, bu klasörlerdeki tüm dosyaları temizleyin (kullanımdaki dosyaları atlayın). Roblox'u resmi sitesinden tekrar indirin ve kurun.
  2. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Güncelse bile, sürücüleri temiz bir kurulumla yeniden yüklemeyi deneyin. Hızlı bir ekran kartı sıfırlaması için Windows + CTRL + Shift + B tuşlarına aynı anda basın; ekran bir anlığına kararacak ve bir ses duyulacaktır.
  3. Soruna neden olabilecek çakışan yazılımları (örneğin, GoodbyeDPI, VPN istemcileri, ekran kayıt yazılımları, Discord veya GeForce Experience gibi oyun içi arayüzler) geçici olarak devre dışı bırakın veya kaldırın. Sorunun bu yazılımlar olmadan devam edip etmediğini test edin.
  4. Windows'un ayarlarından "Oyun Modu"nu kapatmayı deneyin. Ayrıca, Roblox'a sağ tıklayıp "Özellikler" seçeneğine gidin, ardından "Uyumluluk" sekmesinden "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin. Gerekirse, "Uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyip farklı bir Windows sürümü deneyin.
  5. Bilgisayarınızda yeterli boş disk alanı olduğundan emin olun ve çalışan gereksiz arka plan işlemlerini Görev Yöneticisi'nden kapatın.
  6. Roblox'un farklı sürümlerini (örneğin, beta sürümü) denemek veya yüklüyse beta sürümünü kaldırıp standart sürümü kullanmak sorunu çözebilir. Ayarlar bölümünden betayı devre dışı bırakmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri