Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Roblox'da ayarlar kaydedilmiyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Roblox'da ayarlar kaydedilmiyor Arkadaşlar küçük kardeşimle Roblox oynamak için Roblox'u indirdim. Fakat oyunu her açtığımda standart ayarlar ile açılıyor. Hassasiyet, ses, grafik vs hepsi standart bir şekilde başlıyor. Hepsini teker teker yapmak zorunda kalıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır? (başka hiçbir oyunda bu hata ile karşılaşmıyorum.)

Roblox'da ayarlar kaydedilmiyor problemi çoğu sistemde birkaç ayarla düzelir; aşağıdaki adımlar pratik bir kontrol listesidir.
Roblox'un oyun içi ayarlarınızın (hassasiyet, ses, grafik vb.) kaydedilmemesi can sıkıcı bir durumdur. Her oyunu başlattığınızda varsayılan ayarlara dönmesi, tekrar tekrar ince ayar yapma zorunluluğu getirir. Bu durumun birkaç olası nedeni vardır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun yapılandırma dosyalarının bozulmuş olması.
  • Kullanıcı hesabınızın Roblox'un ayar dosyalarını yazma izninin olmaması.
  • Arka planda çalışan diğer yazılımlarla veya güncellemelerle çakışmalar.
  • Roblox'un indirilme veya kurulum yöntemindeki farklılıklar.
  • Windows kullanıcı profili veya sistem ayarlarındaki uyumsuzluklar.
Roblox'da ayarlar kaydedilmiyor çözüm adımları
  1. Roblox'u tamamen kaldırın ve ardından Microsoft Mağazası'ndan (Microsoft Store) yeniden yükleyin. Bu yöntem, benzer sorunları çözmede etkilidir.
  2. Roblox'un kurulu olduğu klasör ve ayar dosyaları için kullanıcı hesabınızın tam okuma/yazma izinlerine sahip olduğundan emin olun.
  3. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin; Roblox'u yeniden yüklemek bozuk dosyaları yenilemenin en iyi yoludur.
  4. Sisteminizde çalışan ve oyun ayarlarını etkileyebilecek güvenlik yazılımlarını veya diğer yardımcı programları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
  5. Roblox kısayoluna sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri