Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Roblox'ta biriken dosyalar nasıl silinir? Arkadaşlar Roblox oynadıkça yapılan indirmeler ya da eskiden oynadığımız ama şimdi oynamadığımız oyunları ya da dosylarını nasıl silebilirim? Yer kaplamasını istemiyorum.
Roblox'ta biriken dosyalar nasıl silinir sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Roblox gibi oyunlar, oynanış sırasında çeşitli dosyaları indirir ve geçici olarak depolar. Bu dosyalar zamanla disk alanında yer kaplayabilir ve nadiren de olsa sorunlara neden olabilir. Oyunlarınızı daha temiz tutmak ve yer açmak için bu biriken verileri temizlemek faydalıdır. Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Oyunun kendi önbellek dosyaları
İndirilen ancak artık kullanılmayan oyun varlıkları
Güncelleme veya kurulum artık dosyları
Kullanıcı tarafından oluşturulan geçici veriler
Roblox'ta biriken dosyalar nasıl silinir çözüm adımları
Roblox oyununu kaldırın: Windows arama çubuğuna "Ayarlar" yazın, "Uygulamalar" > "Uygulamalar ve özellikler" bölümüne gidin. Listeden "Roblox"u bulun ve "Kaldır" seçeneğini tıklayın.
Roblox önbellek ve geçici dosyalarını temizleyin: Windows Gezgini'ni açın. Adres çubuğuna %localappdata% yazıp Enter'a basın. Açılan klasörde "Roblox" adlı bir klasör arayın. Bulduğunuzda, bu klasörü silin (yalnızca Roblox ile ilgili klasörü sildiğinizden emin olun).
Roblox Launcher veya Player dosyalarını kontrol edin: Bazen bu dosyalar %AppData%\..\LocalLow\Roblox klasöründe bulunabilir. Bu klasördeki Roblox ile ilgili dosyaları da temizleyebilirsiniz.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Değişikliklerin tam olarak uygulanması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız önerilir.
Roblox'u kaldırdıktan sonra, %localappdata% ve %appdata%\..\LocalLow klasörlerindeki Roblox klasörlerini manuel olarak silmek, disk alanını tamamen boşaltmanıza yardımcı olur.