Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 4050 laptopta Arc Raiders oyuna girdiğimde 1-2 dakika sonra donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 4050 laptopta Arc Raiders oyuna girdiğimde 1-2 dakika sonra donuyor Maça giriyorum ve oyun 1-2 dakika sonra donuyor geri de açılmıyor, kapatmak zorunda kalıyorum. Bu neden kaynaklı olabilir?

• RTX 4050.
  • i7-12650H

Ortalama 80-70 FPS alıyorum ve ısı ile kaynaklı bir sorun yok.

RTX 4050 laptopta Arc Raiders oyuna girdiğimde 1-2 dakika sonra donuyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir. Oyunun birkaç dakika içinde donması, sistem kaynakları, sürücü uyumsuzlukları veya oyun dosyalarındaki bozulmalar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunun tekrarlamaması için genel çözüm adımlarını uygulamak önemlidir. Sıcaklıkların normal olduğunu belirtmişsiniz, bu da donanım sorununu azaltır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuz olması.
  • Oyun dosyalarının eksik veya bozuk olması.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar.
  • Oyunun veya sistemin genel kararlılık sorunları.
  • Oyunun belirli donanım yapılandırmalarıyla uyumsuzluğu.
RTX 4050 laptopta Arc Raiders oyuna girdiğimde 1-2 dakika sonra donuyor çözüm adımları
  1. Ekran kartınızın sürücülerini NVIDIA GeForce Experience veya NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürümüne güncelleyin. Mevcut sürücüleri kaldırıp temiz kurulum yapmayı deneyin.
  2. Oyunun kurulu olduğu platformda (Steam, Epic Games vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Eksik veya bozuk dosyalar varsa otomatik olarak indirilecektir.
  3. Oyun çalışırken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (özellikle Discord, GeForce Experience overlay, diğer oyun başlatıcıları) kapatın.
  4. Oyunun ayarlarından grafik detaylarını düşürerek veya "Pencere Modu"nda (Windowed Mode) çalıştırarak sorunun devam edip etmediğini test edin.
  5. Arc Raiders oyununun resmi destek kanallarını veya topluluklarını kontrol ederek RTX 4050 ile bilinen bir sorun olup olmadığını araştırın.

Kişi Yorumladı
Geri