RTX 4060 i5-12400F oyunlarda ışıklar çok parlıyor 2 farklı oyunda aynı sorunu yaşıyorum oyundan kaynaklımı yoksa bilgisayar, monitor kaynaklımı bilmiyorum hem A Plague Tale requiem hem de clair obscur Expedition 33'te güneş ışığı çok fazla parlıyor oyun içinden parlaklık kısmayı denedim NVIDIA ayarlarından parlaklık kısmayı denedim monitör ayarlarından bile denedim ama düzelmiyor.
RTX 4060 ve i5-12400F sisteminizde,
A Plague Tale: Requiem ve
Clair Obscur: Expedition 33 oyunlarında karşılaştığınız aşırı parlaklık sorunu, büyük olasılıkla oyun içi ışıklandırma ayarlarının ve HDR desteğinin yetersiz optimizasyonundan kaynaklanmaktadır. Bu, özellikle RTX 4060 gibi yeni nesil ekran kartları ve HDR destekli monitörlerde daha belirgin hale gelebilir.
A Plague Tale: Requiem oyununda, Ray Tracing özelliğinin etkinleştirilmesi, bazı kullanıcılar tarafından aşırı parlaklık ve detay kaybına neden olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle, Ray Tracing'i devre dışı bırakmak, sorununuzu hafifletebilir. Ayrıca, DLSS ayarlarını "Quality" moduna getirerek daha dengeli bir görüntü elde edebilirsiniz. Eğer HDR destekli bir monitör kullanıyorsanız, HDR özelliğini devre dışı bırakmayı deneyin. Bazı kullanıcılar, oyun içi parlaklık ayarlarının yetersiz olduğunu belirterek, NVIDIA Freestyle gibi araçlarla manuel ayarlamalar yaparak daha iyi sonuçlar elde ettiklerini bildirmişlerdir.
Clair Obscur: Expedition 33 oyununda ise, yüksek parlaklık sorunları, özellikle "Global Illumination" ve "Post Process" ayarlarının yüksek seviyelerde olmasından kaynaklanabilir. Bu ayarları orta seviyeye düşürmek, aşırı parlaklık sorununu azaltabilir. Ayrıca, DLSS'i "Quality" moduna alarak daha dengeli bir görüntü elde edebilirsiniz. NVIDIA Freestyle özelliği ile oyun içi renk ve parlaklık ayarlarını manuel olarak düzenleyebilirsiniz.