Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 4060 Ti sistemde RDR2 kötü ve bulanık gözüküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 4060 Ti sistemde RDR2 kötü ve bulanık gözüküyor Arkadaşlar merhaba, RTX 4060 Ti 8 GB ekran kartım ve i5 13400F işlemci üzerinden oyunu 2K oynamaya çalışıyorum fakat oyun aşırı bulanık görünüyor. Bu konuyu nasıl çözebileceğimle ilgili bilgisi olan var mı?

RTX 4060 Ti sistemde RDR2 kötü ve bulanık gözüküyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyunlarda görüntü kalitesinin düşük veya bulanık olması can sıkıcı bir durumdur. Bu tür sorunlar genellikle yanlış grafik ayarları, sürücü sorunları veya oyun dosyalarındaki bozulmalardan kaynaklanır. Sisteminizin bu oyunu sorunsuz çalıştırması için bazı ayarlamalar yapılması gerekebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi.
  • Oyun içi grafik ayarlarının (özellikle anti-aliasing ve çözünürlük ölçeklendirme) yanlış yapılandırılması.
  • Nvidia Denetim Masası'ndaki global veya oyun özelindeki ayarların çakışması.
  • Oyun dosyalarının eksik veya bozuk olması.
  • Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını tüketen diğer yazılımlar.
RTX 4060 Ti sistemde RDR2 kötü ve bulanık gözüküyor çözüm adımları
  1. Nvidia Denetim Masası'nı açın, '3D Ayarlarının Yönetilmesi' bölümüne gidin. 'Program Ayarları' sekmesinden Red Dead Redemption 2'yi seçin. Burada 'Doku filtreleme - Kalite' ayarını 'Yüksek Kalite' olarak değiştirin ve 'Dikey Senkronizasyon' ayarını 'Kapalı' veya 'Uyarlanabilir' olarak ayarlamayı deneyin.
  2. Oyun içindeki Grafik Ayarları menüsüne girin. 'TAA' (Temporal Anti-Aliasing) ayarını kapatıp tekrar açmayı veya farklı bir anti-aliasing yöntemi seçmeyi deneyin. Eğer mevcutsa 'DLSS' ayarını 'Kalite' veya 'Dengeli' olarak ayarlayın. Kenar Yumuşatma (MSAA) ayarlarını da kontrol edin.
  3. Ekran kartınızın en son sürücüsünü temiz kurulum (clean install) seçeneğiyle yükleyin. Nvidia'nın resmi web sitesinden veya GeForce Experience uygulamasından en güncel sürücüyü indirin.
  4. Oyunun kurulu olduğu platformda (Steam, Epic Games vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları otomatik olarak onaracaktır.
  5. Windows'ta 'Oyun Modu'nun etkin olduğundan emin olun. Ayrıca, oyun çalışırken arka planda gereksiz programları kapatarak sistem kaynaklarını boşaltın.

Kişi Yorumladı
Geri