Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 4060 ve Ryzen 5 5500 sistemde Valorant oynarken fare gecikmesi oluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 4060 ve Ryzen 5 5500 sistemde Valorant oynarken fare gecikmesi oluyor Merhaba Valorant'ta fare gecikmem var. Sistem RTX 4060 Ryzen 5 5500. biraz oyunumda kasıyor yani nedense diğer oyunlarda kasmam yok. Acaba kasmadan dolayı gecikme mi oluyor? Bilmiyorum. Yardım eder misiniz?

RTX 4060 ve Ryzen 5 5500 sistemde Valorant oynarken fare gecikmesi oluyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Bu sistem yapılandırması Valorant için sorunsuz bir deneyim sunmalıdır. Oyun sırasında farede yaşanan gecikme, performansı veya girdi işlemeyi etkileyen altta yatan bir sorunu işaret eder. Bu durum çeşitli yazılım ve donanım faktörlerinden kaynaklanabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar
  • Eski veya bozuk ekran kartı sürücüleri
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
  • Güç planı ayarlarının optimizasyon eksikliği
  • İşletim sistemi güncellemeleri veya hizmetleri

RTX 4060 ve Ryzen 5 5500 sistemde Valorant oynarken fare gecikmesi oluyor çözüm adımları
  1. NVIDIA Denetim Masası'nı açın. "3D Ayarlarının Yönetilmesi" > "Genel Ayarlar" sekmesine gidin ve "Güç yönetimi modu"nu "Maksimum performansı tercih et" olarak ayarlayın.
  2. Mevcut ekran kartı sürücülerinizi kaldırın. Ardından NVIDIA'nın resmi web sitesinden en güncel sürücüyü indirip "Temiz kurulum" seçeneğini işaretleyerek yeniden yükleyin.
  3. Valorant başlatıcısını açın ve oyun istemcisindeki "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini çalıştırın. Bu genellikle oyunun ayarlar menüsünde bulunur.
  4. Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) açın. "Başlangıç" sekmesinden Valorant ile çakışabilecek veya gereksiz görünen uygulamaların başlatılmasını devre dışı bırakın.
  5. Windows Güç Seçenekleri'ni kontrol panelinden bulun ve "Yüksek Performans" olarak ayarlayın.
  6. Windows Update'i kontrol edin ve tüm kritik ve önerilen güncellemelerin yüklü olduğundan emin olun.
  7. Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, oyunu tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.
Bu tür durumlarda ekran kartı sürücülerinin temiz kurulumu ve arka planda çalışan uygulamaların kapatılması sıklıkla sorunu çözer.

Kişi Yorumladı
Geri