Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 4080 laptopta Frame Generation açıldığında görüntü bozuluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 4080 laptopta Frame Generation açıldığında görüntü bozuluyor 4080 laptop kullanmaktayım bu sorun bayağıdır var, kac kere drıver sıldım tekrar yukledım şu an en son surumdeyım NVIDIA App de 596.49, artık delireceğim yani, ya oyunda hanı acıyorum hem acayıp bir agırlasma oluyor hem de goruntu acayıp seyler cıkıyor mor mor cızgıler cıkıyor sankı bozuk bır monıtor gıbı, benzer sorun The Last of Us Part 2 de devam edıyor. Orada da kapatınca daha yuksek FPS alıyorum. Ekran yanıp sönüyor vs, bunu cozmenın bır yolu var mıdır gercekten kafayı yıyecegım en...

teşekkürler

RTX 4080 laptopta Frame Generation açıldığında görüntü bozuluyor
Genelde bu tür görüntü bozulmaları arka planda çalışan gereksiz uygulamaların (overlay'ler gibi) çakışmasıyla veya bozuk bir shader önbelleğiyle alakalı olabiliyor. Öncelikle Discord, GeForce Experience veya Xbox Game Bar gibi görsel arayüz sunanları kapatıp oyunu tekrar dener misin? Sorun devam ederse, NVIDIA Denetim Masası'ndan veya oyunun içinden DLSS ve Frame Generation ayarlarını sıfırlamak, aynı zamanda ekran kartının shader önbelleğini temizlemek de faydalı olabilir. Bazen bu tür yeni teknolojiler, belirli oyun güncellemeleri veya sürücü yamalarıyla tam uyum sağlayana dek beklenmedik hatalar verebiliyor.

Kişi Yorumladı
Geri