Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 5060 sistem No Man's Sky'da düşük FPS veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 5060 sistem No Man's Sky'da düşük FPS veriyor Merhaba bugün No Man's Sky indirdim. 5060 8 GB ve 14400F i5 kullanıyorum. NVIDIA App'den optimize de ettim, DLSS de açtım ama 50-60 FPS Ultra ayarlarda ben yükseğe almıştım NVIDIA otomatik ultraya çekmiş texture ayarı hariç geri hepsini higha çekince 160-180 FPS almaya başladım. Bu fark normal mi yoksa NVIDIA yüzünden mi?
Not: DLSS geçersiz kılma -süper resulation kapalıydı ve RTX dyinamic vibration kapalıydı dengeliye aldım o ayarlarla oynamak doğru mu mantıklı mı?

RTX 5060 sistem No Man's Sky'da düşük FPS veriyor çünkü Ultra doku ayarları genellikle ekran kartının belleğini (VRAM) aşırı zorlar. Texture kalitesini Yüksek'e almak VRAM kullanımını önemli ölçüde azaltarak bu tür belirgin FPS artışlarına yol açar; bu fark oldukça normaldir. NVIDIA'nın otomasyonu veya DLSS gibi teknolojiler, temelindeki VRAM darboğazını tamamen aşmakta bazen yetersiz kalabilir. Bu nedenle, oyunun kendi grafik ayarlarıyla VRAM'i dengelemek genellikle en etkili yoldur.

Kişi Yorumladı
Geri