Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 5070 sistemde Escape from Tarkov oyun sonu 10 dakika bekletiyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 5070 sistemde Escape from Tarkov oyun sonu 10 dakika bekletiyor Escape from Tarkov'da oyun bittikten sonra bu ekranda aşağı yukarı 10 dk bekletiyor. Hangi ayarı denesem düzeltemedim. Steam üzerinden oynuyorum. Ekran kartım RTX 5070 işlemci Ryzen 5 7500F RAM 16 GB Patriot Viper Elite 6000 çözümünü bilen var mı acaba?

RTX 5070 sistemde Escape from Tarkov oyun sonu 10 dakika bekletiyor durumunda önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır.

Oyunun kapanış ekranında yaşanan bu uzun bekleme süresi, oyun dosyalarındaki bozulmalardan, arka planda çalışan çakışan uygulamalardan veya güncel olmayan sürücülerden kaynaklanabilir. Bu tür performans sorunları, sistem kaynaklarının verimli kullanılmadığını gösterir. Sorunu çözmek için sistemli bir yaklaşım izlemek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan uygulamalar
  • Güncel olmayan ekran kartı sürücüleri
  • Oyunun kendi ayarlarındaki uyumsuzluklar
  • Steam istemcisindeki olası sorunlar

RTX 5070 sistemde Escape from Tarkov oyun sonu 10 dakika bekletiyor çözüm adımları
  1. Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın: Steam kütüphanesinde Escape from Tarkov'a sağ tıklayın, Özellikler > Yüklü Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğini kullanın.
  2. Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Görev Yöneticisi'nden (Ctrl+Shift+Esc) oyun dışındaki tüm programları sonlandırın.
  3. NVIDIA ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya temiz kurulum yapın. NVIDIA GeForce Experience üzerinden en son sürücüyü indirin veya DDU (Display Driver Uninstaller) ile eski sürücüyü kaldırıp yeniden kurun.
  4. Escape from Tarkov'un grafik ayarlarını düşürerek veya varsayılan ayarlara sıfırlayarak test edin. Özellikle oyun içi kapanış menüsünü etkileyebilecek ayarları gözden geçirin.
  5. Windows'u güncelleyin ve Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (sfc /scannow komutuyla) çalıştırarak sistemdeki olası bozulmaları kontrol edin.

Kişi Yorumladı
Geri