Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 6600 sistemde oyunlar sabit FPS üzerine çıkmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 6600 sistemde oyunlar sabit FPS üzerine çıkmıyor Birkaç gündür adamakıllı oyun oynamıyordum vakit olmadığından. Kardeşim oynuyordu bugün gireyim dedim oyunların hepsi Hz değerimle aynı FPS. Ekran kartı yazılımından baktım fakat vysn-C kapalı ama nedense sabit FPS alıyorum.

Ekran kartı AMD RX 6600.

RX 6600 sistemde oyunlar sabit FPS üzerine çıkmıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyunların monitörünüzün yenileme hızıyla aynı FPS'de takılı kalması, ekran kartınızın potansiyelini tam olarak kullanmasını engelleyen bir durum olduğunu gösterir. Bu tür sabit FPS sorunları genellikle yazılımsal ayarlar veya sürücü uyumsuzluklarından kaynaklanır. Sorunu çözmek için sisteminizin ve oyunlarınızın konfigürasyonunu gözden geçirmek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • AMD ekran kartı sürücülerindeki güncel olmayan veya hatalı sürümler.
  • Oyun içi veya AMD Adrenalin yazılımındaki FPS sınırlayıcı ayarlar.
  • Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını aşırı tüketen uygulamalar.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması.
  • Ekran kartı ve işlemci sürücülerindeki uyumsuzluklar.
RX 6600 sistemde oyunlar sabit FPS üzerine çıkmıyor çözüm adımları
  1. AMD Adrenalin yazılımını güncelleyin veya kaldırıp en son sürümü temiz kurulum ile tekrar yükleyin.
  2. Oyun içi grafik ayarlarından "Dikey Senkronizasyon" (V-Sync) seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun.
  3. AMD Adrenalin ayarlarında "VSync" veya "Enhanced Sync" gibi FPS sabitleme seçeneklerini bulun ve kapalı duruma getirin.
  4. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak için oyun platformunuzdaki ilgili seçeneği kullanın (örneğin Steam'de oyun kütüphanesinden sağ tıklayıp özellikleri seçerek "Yerel Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula").
  5. Arka planda çalışan ve gereksiz sistem kaynakları tüketen diğer uygulamaları kapatın.
  6. AMD Adrenalin'deki "Radeon Chill" veya "Radeon Boost" gibi performansı etkileyebilecek diğer FPS sınırlayıcı özellikleri devre dışı bırakın.
  7. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını izleyin; yüksek sıcaklıklar performans düşüşüne neden olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri