Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 7700 XT R5-5500 sistemde oyun oynarken ses takılması oluyor ve PC donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 7700 XT R5-5500 sistemde oyun oynarken ses takılması oluyor ve PC donuyor Son birkaç aydır yaşadığım durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun süredir sorunsuz kullandığım sistemimde bu aralar başlıktaki gibi bir sorun var. Oyun oynarken arka planda ne çalıyorsa o ses takılıyor ve bilgisayar donuyor hiçbir şey yapılmıyor. İlk yaşadığımda bilgisayarı kapattım fakat post ekranında takılı kaldı. RAM'leri çıkarıp taktığımda bu sorun düzeldi. Bugün tekrar yaşadım fakat bu sefer bilgisayar kendini yeniden başlatarak sorunu düzeltti. Sebebi ne olabilir?

RX 7700 XT R5-5500 sistemde oyun oynarken ses takılması oluyor ve PC donuyor bu tür donma ve ses kesintileri genellikle güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücülerinden kaynaklanır.
Ekran kartı sürücünü DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir araçla tamamen kaldırıp, ardından temiz bir kurulum ile en güncel sürümü yüklemen sorunu çözecektir.
Bunu yaptıktan sonra oyun dosyalarını doğrulamak ve arka planda çalışan gereksiz programları veya oyun içi katmanları (overlay) kapatmak da stabiliteye yardımcı olur.

Kişi Yorumladı
Geri