Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 7700XT sistemde Valorant Çöküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 7700XT sistemde Valorant Çöküyor Bilen yaşayan birisi varsa acil yardım edebilir mi rica ediyorum, ya PC'yi çekiçle parçalayacağım ya satacağım o derece gına geldim artık.
2 gece önce yaşamaya başladığım Valorant'ı PC'ye yükler yüklemez oyuna girdiğim an 3 saniye arayla 5 saniye FPS dropları, bitmek bilmeyen AMD bug report tool sürücünüzde arıza tespit ettik mesajları falan her neyse ben bu oyunu 4 ay ve 1 yıl önceye kadar sorunsuz oynuyordum bu arada hiçbir problem yoktu. DDU ile driveri sildim 1 eski sürümü 2 eski sürümü...

teşekkürler

RX 7700XT sistemde Valorant Çöküyor dediğinde, bu tip sorunlar genellikle ekran kartı sürücüsüyle ilgili hassasiyetlerden veya arka planda çalışan uygulamalardan kaynaklanabiliyor. Sen DDU ile denemişsin ama bazen en güncel AMD sürücüsünü temiz kurulumla yüklemek ve Windows'un da güncel olduğundan emin olmak gerekiyor, ayrıca Valorant'ın kendi dosya bütünlüğünü doğrulamayı da es geçme. Oyun içindeki veya arka plandaki gereksiz overlay'leri (Discord, game bar vb.) kapatmak ve Visual C++ kütüphanelerinin eksiksiz olduğundan emin olmak da sıklıkla işe yarayan çözümler arasında. Bu adımlar genellikle durumu toparlar, özellikle sürücü temizliği ve oyun dosyası doğrulaması en sık uygulanan yöntemlerdir.

Kişi Yorumladı
Geri