Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 7800XT sistemde CS2'de shuttering var

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 7800XT sistemde CS2'de shuttering var CS2'de anlam veremediğim bir shuttering var, çözemedim. Driver sil yükle yaptım. BIOS güncel AMD ayarlarından sayısız ayar denedim oyun içi optimize ayarlar denedim ama olmadı. 6-7 aydır ağzımın tadıyla CS oynayamadım. 165FPS sabit ama sanki 30-40FPS gibi rica ediyorum. Yardım edin.

RX 7800XT sistemde CS2'de shuttering var için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
CS2'de yaşanan anlam verilemeyen takılmalar ve titremeler (shuttering) oyuncular için oldukça can sıkıcı olabilir. Bu tür performans sorunları çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Genellikle donanım uyumsuzlukları, yazılım çakışmaları veya yanlış yapılandırılmış ayarlar bu probleme yol açar.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücüleri ve temiz kurulum eksikliği
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde bozulma
  • Shader önbelleği (Shader Cache) sorunları
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar veya servisler
  • Oyun içi ve sürücüdeki bazı ayarların (V-Sync, FPS limitleri vb.) çakışması
RX 7800XT sistemde CS2'de shuttering var çözüm adımları
  1. Mevcut ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) programı ile güvenli modda kaldırın. Ardından AMD'nin resmi sitesinden en son stabil Adrenalin sürücüsünü indirip temiz kurulum ile yükleyin.
  2. Steam kütüphanesinden CS2'ye sağ tıklayın, "Özellikler" > "Yüklü Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula" seçeneğini çalıştırarak oyun dosyalarındaki olası bozulmaları giderin.
  3. CS2'nin shader önbelleğini temizleyin. Bu işlem için oyunun kurulu olduğu dizindeki shader önbellek klasörünü silmeniz gerekebilir. (Genellikle C:\Users\<KullanıcıAdı>\AppData\Local\Counter-Strike Global Offensive\shadercache veya benzeri bir yoldadır).
  4. AMD Adrenalin yazılımını açarak Radeon Anti-Lag, Radeon Chill, Frame Rate Target Control gibi performans ayarlarını geçici olarak devre dışı bırakın ve test edin.
  5. CS2 oyun içi grafik ayarlarından V-Sync'i kapatın. Ardından AMD Adrenalin sürücü ayarlarından global veya oyun bazlı V-Sync ayarlarını da kontrol ederek kapatın veya farklı modlarda test edin.
  6. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (arka plan indirmeleri, diğer oyun istemcileri, tarayıcılar, gereksiz servisler) kapatarak sistem kaynaklarını boşaltın.
  7. Windows'ta Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu çalıştırarak sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol edin ve onarın.

Kişi Yorumladı
Geri