Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 9060 XT sistemde FIFA 15 oynarken renkler bozuluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 9060 XT sistemde FIFA 15 oynarken renkler bozuluyor Eskiden RX570 kullanıyordum ve böyle bir sorun yoktu ve yeni ekran kartı alınca bu sorunun çözümünü Reddit'te bulmuştum ama format atınca gitti ve bir daha bulamadım. Bunun çözümü nedir bilenler yazarsa sevinirim.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/1771270671184-png.2661513/

RX 9060 XT sistemde FIFA 15 oynarken renkler bozuluyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Modern ekran kartları eski oyunlarla uyumluluk sorunları yaşayabilir. Grafik sürücüleri, oyun dosyaları veya sistem ayarları bu tür bozulmalara neden olabilir. Adım adım ilerleyerek sorunu tespit etmek ve çözmek mümkündür.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya hatalı ekran kartı sürücüleri
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
  • Eski oyunlarla uyumluluk modlarının eksikliği
  • Arka planda çalışan ve çakışan diğer yazılımlar

RX 9060 XT sistemde FIFA 15 oynarken renkler bozuluyor çözüm adımları
  1. Mevcut ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırın. DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir araçla temiz kurulum yapın. Ardından, ekran kartınız için daha kararlı veya eski bir sürücü sürümünü (örneğin, oyunun çıktığı dönemdeki veya biraz daha yenisi) temiz bir şekilde kurun.
  2. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam, Origin gibi platformlarda oyunun "Dosya Bütünlüğünü Doğrula" veya benzeri bir seçeneği varsa kullanın. Dosyalar eksikse veya bozuksa, oyun bunları otomatik olarak indirecektir.
  3. Oyunun ana çalıştırılabilir dosyasına sağ tıklayın, "Özellikler" > "Uyumluluk" sekmesine gidin. "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyip listeden Windows 7 veya Windows 8 gibi eski bir Windows sürümünü seçin. "Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmesini devre dışı bırak" seçeneğini de işaretleyebilirsiniz.
  4. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları ve oyun içi üst katmanları (overlay) kapatın. Discord, GeForce Experience, AMD Adrenalin Software gibi programların oyun içi bildirimlerini veya üst katmanlarını devre dışı bırakmak çakışmaları önleyebilir.
  5. Gerekli tüm görsel C++ Yeniden Dağıtılabilir paketlerini (Visual C++ Redistributable) ve DirectX çalışma zamanı dosyalarını kurun. Microsoft'un sitesinden güncel ve eski sürümleri indirebilirsiniz.
AMD Adrenalin yazılımındaki gelişmiş grafik ayarlarını veya özel profilleri gözden geçirmek sorunu çözebilir.

Kişi Yorumladı
Geri