Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 9060XT ile oyunlarda pikselleşme yaşanıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 9060XT ile oyunlarda pikselleşme yaşanıyor Herkese selamlar, RX 9060XT 16 GB ekran kartı kullanıyorum.
Anlamadığım bir şekilde oyunları en Ultra grafiklerde, en iyi ayarlarda oynamama rağmen oyunlarda bariz bir piksellenme sorunu yaşıyorum. Bu beni açıkçası biraz rahatsız ediyor, ben ne yaptıysam anlayamadım bu sorunu.
Ne yaparak çözülebilir bu sorun sizce? Ve hangi oyun olursa olsun illaki oluyor bu yani. (anlamadığım bir şekilde) FSR falan kapalı.

AMD Radeon Adrenalin Edition'daki ayarlarımı aşağıya bırakıyorum:

RX 9060XT ile oyunlarda pikselleşme yaşanıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunlarda yaşanan pikselleşme, genellikle ekran kartı sürücüsü, ayarlar veya oyun dosyalarındaki sorunlardan kaynaklanır. AMD Radeon RX 9060XT gibi güçlü kartlarda bile bu tür problemler ortaya çıkabilir. Sorunun temel nedenini anlamak için sistemli bir yaklaşım izlemek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücüsü sorunları veya güncel olmaması.
  • Oyun içi görüntü ayarlarının ve upscale teknolojilerinin yanlış konfigürasyonu.
  • AMD Radeon Adrenalin yazılımındaki özel grafik ayarlarının uyumsuzluğu.
  • Oyun dosyalarının bozuk olması veya eksik veriler içermesi.
  • Arka planda çalışan diğer uygulamalarla çakışmalar.
RX 9060XT ile oyunlarda pikselleşme yaşanıyor çözüm adımları
  1. AMD Adrenalin Edition sürücüsünü en son sürüme güncelleyin. Eski sürücülerden kalıntı bırakmamak için DDU (Display Driver Uninstaller) ile temiz kurulum yapmayı düşünün.
  2. Radeon Adrenalin yazılımına girin. 'Görüntü' sekmesinden 'Radeon Image Sharpening' ayarını kapatın veya düşürün. 'Anti-Aliasing' ve 'Anisotropic Filtering' ayarlarını 'Uygulama tarafından kontrol edilsin' olarak ayarlayın.
  3. Oynadığınız oyunda FSR (FidelityFX Super Resolution) veya RSR (Radeon Super Resolution) gibi ölçeklendirme teknolojilerinin kapalı olduğundan emin olun. Bu ayarları açıp kapatarak test edin.
  4. Oyunun yüklü olduğu platformda (Steam, Epic Games vb.) dosya bütünlüğünü doğrulama seçeneğini kullanın. Bu işlem, bozuk veya eksik oyun dosyalarını tespit edip düzeltecektir.
  5. Monitörünüzün çözünürlük ayarlarını ve Windows'taki görüntü ölçeklendirme ayarlarını kontrol edin. Oyun içi çözünürlük ayarlarının monitörünüzle uyumlu olduğundan emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri