Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Ryzen 5 9600X RX 7800 XT sistem Valorant'ta ekran kartı sürücüsü çöküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Ryzen 5 9600X RX 7800 XT sistem Valorant'ta ekran kartı sürücüsü çöküyor Şimdi öncelikle bu hatanın başka oyunlarda olmadığını belirterek başlıyorum. Oyuna girdiğimde yaklaşık 2-3 dakika sonra oyun donuyor. Alt Tab tarzı işlevler de gözükmüyor.
Ardından ekran kapanıyor ve PC'yi el yordamıyla kapatmak zorunda kalıyorum. Ondan sonra yeniden açıldığında AMD ekran kartımın üstünde "bu aygıt çalışmıyor" tarzı bir uyarı alıyorum. Aygıtı etkinleştirip PC'yi yeniden başlattığımda normal haline dönüyor cihaz. CS'de falan denedim. FurMark denedim. Sürücüyü DDU ile silip...

teşekkürler

Ryzen 5 9600X RX 7800 XT sistem Valorant'ta ekran kartı sürücüsü çöküyor Bu tür spesifik oyunlarda yaşanan sürücü çökme sorunları genellikle oyun dosyalarının bütünlüğüyle veya arka plandaki çakışan uygulamalarla ilgilidir. İlk olarak oyunun kendi ayarlarından veya başlatıcısından oyun dosyalarını doğrulamanı tavsiye ederim, bu eksik veya bozuk dosyaları düzeltebilir. Eğer sorun devam ederse, Discord gibi oyun içi overlay'leri ve gereksiz arka plan uygulamalarını kapatıp tekrar denemek genellikle bu tür çakışmaları ortadan kaldırır. DDU ile yaptığın sürücü temizliğini tekrar gözden geçirip, en güncel yerine stabil bir sürümü kurmayı da deneyebilirsin.

Kişi Yorumladı
Geri