Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Ryzen 7 7800x3D ve RTX 5060 Ti sistem oyunlarda çöküyor ve masaüstüne atıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Ryzen 7 7800x3D ve RTX 5060 Ti sistem oyunlarda çöküyor ve masaüstüne atıyor Yeni bir PC dizdim; iyisiyle kötüsüyle bu oyunları açabileceğini düşünüyordum ama hiçbirini açmıyor. Eski nesil oyunlar açılırken bu oyunlar hata veriyor; GTA kasıyor, donuyor ve masaüstüne atıyor ya da kilitlenip kalıyor. PUBG ve World of Tanks direkt masaüstüne atıyor. Bu sistemi boşuna dizdiğimi düşünmeye başladım. Ne yapsam olmadı; driverları güncelledim, ekran kartını güncelledim, sanal belleği açtım ama yok; ne yapsam olmuyor.

Ryzen 7 7800x3D ve RTX 5060 Ti sistem oyunlarda çöküyor ve masaüstüne atıyor Genelde bu tür oyun çökme ve masaüstüne dönme sorunlarının baş sorumlusu güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri ya da oyun dosyalarının kendisidir. Mevcut sürücüleri DDU ile temizleyip en güncel stabil sürümü temiz kurulumla yüklemen ve ardından oyunların doğrulama araçlarıyla dosyalarını kontrol etmen ilk bakılacak adımlar olmalı. Ayrıca, güncel Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerinin sisteminde yüklü olduğundan emin olmak da bu tür stabilitesizlikleri çözebilir.

Kişi Yorumladı
Geri