Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Ryzen 7 7800X3D ve RX 7900 XT sistemde oyunların giriş ekranında donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Ryzen 7 7800X3D ve RX 7900 XT sistemde oyunların giriş ekranında donuyor İyi forumlar dostlar. 9070 XT 7800X3D'li bir sistem topladım ancak oyunlar giriş ekranında donuyor. Önce BF1'de aldım bu hatayı. Steam yerine EA Play'den yükleyince düzeldi. CS'de ilk girişte dondu sonra düzeldi. Şimdi Cyberpunk'ı yükleyip girdim. Giriş bekletme kısmında 1 saniye ilerleyip donuyor. Oyun performanslarımda bir sıkıntı yok. Almam gereken değerleri gayet iyi alıyorum ama girdiğim oyunlarda TLOU1 hariç hep bir direkt kasıp donma ya da donup öyle açılma durumu var. Dosya doğrulama...

teşekkürler

Ryzen 7 7800X3D ve RX 7900 XT sistemde oyunların giriş ekranında donuyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunların giriş ekranında yaşanan donmalar, genellikle oyun dosyalarının bütünlüğü, grafik sürücüsü uyumsuzlukları veya arka planda çalışan çakışan uygulamalar gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu tür sorunlar, oyunun başlangıç yüklemesi sırasında beklenmedik bir hataya yol açarak sistemin tepkisiz kalmasına neden olur. Sorunun TLOU1 hariç diğer oyunlarda yaşanması, genel sistem performansının iyi olduğunu ancak oyunların başlangıç süreçleriyle ilgili özel bir problem olduğunu düşündürmektedir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları.
  • Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan diğer yazılımlar.
  • Oyunun başlangıç süreçlerinde yaşanan kararsızlıklar.
Ryzen 7 7800X3D ve RX 7900 XT sistemde oyunların giriş ekranında donuyor çözüm adımları
  1. Oyunun kurulu olduğu platformda (Steam, EA Play vb.) "Dosya Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini kullanın.
  2. Ekran kartınızın (AMD RX 7900 XT) sürücülerini en güncel versiyonuna yükseltin veya DDU (Display Driver Uninstaller) ile temiz kurulum yapın.
  3. Oyunları başlatmadan önce arka planda çalışan gereksiz tüm uygulamaları (internet tarayıcıları, güncelleyiciler, vb.) kapatın.
  4. Oyunun kurulu olduğu klasöre sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile başlatmayı deneyin.
  5. Steam veya EA Play gibi kullandığınız oyun platformlarının önbelleğini temizleyin.
  6. Oyunun kendi destek forumlarında veya topluluklarında benzer sorunlar için arama yapın ve bulunan çözüm önerilerini inceleyin.

Kişi Yorumladı
Geri