Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Silent Hill 3 "no CD-ROM Drive found" hatası nasıl giderilir?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Silent Hill 3 "no CD-ROM Drive found" hatası nasıl giderilir? Arkadaşlar az önce Silent Hill 3 oyununu az önce bilgisayarımda program files (X86) > Konami > Silent Hill 3 konumuna kurdum oyunu ISO'yu Mount ederek setup.exe ile kurdum ve ISO'nun bağlanmış haline çıkar dedim ardından oyunu açarken "no CD-ROM Drive found." hatası aldım. Ne yapmalıyım?
Myabandonware sitesinden indirdim.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/1773341827184-png.2675899/

Hata böyle bir şey.

Arkadaşlar, sorunu yanlış kurduğum için yaşamışım. Oyunun DVD Sürücü ikonuna çift tıklayarak kurmak gerekmiş. Farklarını bilmiyorum ama...

teşekkürler

Silent Hill 3 "no CD-ROM Drive found" hatası nasıl giderilir sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu hata, oyunun kurulum dosyalarının yanlış çalıştırılmasından veya disk imajı (ISO) montajı sırasında yapılan yanlış adımlardan kaynaklanabilir. Oyunun doğrudan sanal sürücüdeki kurulum ikonuna tıklanarak başlatılması gerekir. Kurulum adımlarının eksiksiz ve doğru takip edilmesi bu tür sorunları genellikle çözer.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • CD/DVD sürücüsü emülasyonunda yaşanan uyumsuzluklar.
  • Oyunun yanlış veya eksik kurulmuş olması.
  • Kurulum sırasında sanal sürücüden ISO imajının çıkarılması.
  • Kullanılan sanal sürücü yazılımı ile oyunun uyumsuzluğu.
Silent Hill 3 "no CD-ROM Drive found" hatası nasıl giderilir çözüm adımları
  1. Oyunun kurulum dosyalarını içeren sanal sürücüye bağladığınız ISO imajını bulun.
  2. Sanal sürücüdeki kurulum dosyasının (setup.exe gibi) üzerine değil, doğrudan sanal sürücü ikonuna çift tıklayarak kurulumu başlatın.
  3. Kurulum sihirbazındaki adımları dikkatlice takip edin ve kurulum boyunca ISO imajını sanal sürücüden çıkarmayın.
  4. Kurulum tamamlandıktan sonra oyunu çalıştırmayı deneyin.
  5. Eğer sorun devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin veya oyunu yeniden kurmayı düşünün.
ISO montajı ve kurulum yöntemleri arasındaki farklar, bu tür hataların temel nedenini oluşturabilir.

Kişi Yorumladı
Geri