Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Star Wars: Battlefront 2 sürekli çöküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Star Wars: Battlefront 2 sürekli çöküyor Star Wars: Battlefront 2'yi EA denbaşlattıktan sonra oyun açılıyor grafik ayarları ultrada. Fakat render resolution scale ve çözünürlük ayarını değiştirince oyun çöküyor. Donuyor ve aniden kapanıyor. Tekrar başlattığımda düşük çözünürlükte açılıyor. Full HD'ye alamıyorum çözünürlüğü. Dosya doğrulama ve onarma yaptım. Uyumluluk ayarından Windows 8'i seçtim. Gene düzelmedi.Vc resitleri kirdum. NVIDIA ekran kartı sürücülerini DDU ile silip tekrardan temiz kurulum yaptım. Sorun gene devam...

teşekkürler

Star Wars: Battlefront 2 sürekli çöküyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu tür oyun çökme sorunları genellikle sistem donanımı, yazılım uyumsuzlukları veya oyun içi ayarların yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır. Sorunu gidermek için belirli yapılandırma dosyası düzenlemeleri ve grafik ayarı optimizasyonları etkili olmaktadır. Kullanıcıların deneyimleri, bazı spesifik adımların bu problemi çözmede belirleyici olduğunu göstermektedir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücüleri ile oyun arasındaki uyumsuzluklar.
  • Oyunun render çözünürlüğü ve genel çözünürlük ayarlarındaki kararsızlıklar.
  • DirectX 12 (DX12) veya diğer grafik API'leri ile ilgili sorunlar.
  • Arka planda çalışan üçüncü parti yazılımların veya arayüzlerin (overlay) çakışması.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde oluşan bozulmalar.

Star Wars: Battlefront 2 sürekli çöküyor çözüm adımları
  1. DirectX 12'yi Devre Dışı Bırakın: Belgelerim\Star Wars Battlefront II\settings klasörüne gidin. BootOptions dosyasını bir metin düzenleyici ile açın. GstRender.EnableDx12=1 satırını GstRender.EnableDx12=0 olarak değiştirip dosyayı kaydedin.
  2. Grafik Ayarlarını Düşürün: Oyun içindeki genel grafik ayarlarını 'Yüksek' seviyeden 'Orta' seviyeye düşürün. Özellikle 'render resolution scale' ve genel çözünürlük ayarlarını standart Full HD (1920x1080) olarak ayarlayıp tekrar deneyin.
  3. Ekran Kartı Yazılımlarını Kontrol Edin: NVIDIA GeForce Experience gibi sürücü arayüzlerindeki oyun içi optimizasyonları veya diğer arayüz (overlay) özelliklerini geçici olarak devre dışı bırakın.
  4. Oyun Dosyalarını Tekrar Doğrulayın: EA App veya Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü tekrar kontrol edin ve eksik veya bozuk dosyalar varsa onarılmasını sağlayın.
  5. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin: Windows güncellemelerini ve oyun için mevcut tüm yamaları veya güncellemeleri eksiksiz yüklediğinizden emin olun.
⚠️ ✍️ Write failed

Kişi Yorumladı
Geri