Neler yeni

Steam, aynı anda 30 milyon çevrimiçi kullanıcıyla yeni rekor kırdı

q7ldq0a.jpg


Steam önceki rekorlarını kırdı ve bugün 23 Ekim Pazar günü aynı anda toplam 30.012.957 çevrimiçi kullanıcıya ulaştı. Valve'ın Steam platformu taa 2003'te piyasaya çıktı. O zamanın çoğunda, Half-Life oyunlarını satın alabileceğiniz bir yerden PC'nin varsayılan oyun pazarına büyüdükçe yavaş ve istikrarlı bir büyüme gördü . Ancak son iki yılda olanlar inanılmazdı .

2015'te Steam, eşzamanlı kullanıcılar için -hizmetegiriş yapan kişi sayısı- 10 milyon kişiyle rekor kırdı . Bu, hizmetin başlamasından 12 yıl sonraydı.

2017 yılında Steam'in bu sefer 14 milyon ile yeni bir rekor kırdığını bildirmiştik . Sadece iki yıl için kötü bir büyüme değil.

Mart 2020'de bu rekor 20 milyona ulaştı . Mart 2020 bu zaman çizelgesinde önemli bir noktadır; Çoğu ülke için bu, pandeminin gerçekten başladığı, karantinaların başladığı ve çok daha fazla insanın çevrimiçi ortamda çok daha fazla zaman geçirmeye başladığı zamandır (ve Steam'de genellikle çok düşük fiyatlara çok sayıda çok iyi video oyunu oynayabileceğinizi fark eder).

ghkoxww.png


Bu yılın başlarında 28 milyon kullanıcıya ulaştık (Avustralya ve Tayvan gibi ülkelerin tüm nüfuslarından daha fazla) ve şimdi, Ekim ayının sonunda, daha önce oturum açmış en yüksek kullanıcı sayısıyla 30 milyonluk güzel tur sayısına ulaştık. bugün 30.032.005 seviyesinde bulunuyor.

Bunun herhangi bir anda oynayan kişi sayısı olmadığını, yalnızca platforma giriş yapan kişilerin sayısı olduğunu unutmayın; bu, genellikle yalnızca bilgisayarınızı açarak elde edilen bir başarıdır . O sırada bir oyunda gerçekten bulunan kullanıcı sayısını bilmek istiyorsanız, SteamDB rakamları zirveyi yaklaşık 8,5 milyona çıkardı. Bu hala çok büyük bir sayı ve en yüksek aktif oyuncu sayısının "yedi ila sekiz milyon arasında" olduğu 2022'nin başlarından bile (orantılı olarak) büyük bir sıçrama. ”
 

Üst