Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Steam üstünde olan GTA V açılmıyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.
Çözüm
Steam üstünde olan GTA V açılmıyor Steam'ı açıp Rockstar'ı açıyorum ama oyun açılmıyor.

GTA V’in Steam üzerinden açılmaması çok sık görülen bir sorun. Çoğunlukla Steam–Rockstar Games Launcher arasındaki senkronizasyon ya da oyun dosyalarıyla ilgili oluyor. Aşağıda adım adım çözüm önerilerini bulabilirsin:

1. Steam ve Rockstar Games Launcher Kontrolü​

• Hem Steam’i hem de Rockstar Games Launcher’ı tamamen kapat, arka planda çalışmadığından emin ol.
  • İkisini de yönetici olarak çalıştırmayı dene.
  • Eğer sorun devam ederse, Rockstar Games Launcher’ı kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.

2. Oyun Dosyalarını Doğrula​

• Steam kütüphanende GTA V’in üzerine sağ tıkla → Özellikler →...
Steam üstünde olan GTA V açılmıyor Steam'ı açıp Rockstar'ı açıyorum ama oyun açılmıyor.

GTA V’in Steam üzerinden açılmaması çok sık görülen bir sorun. Çoğunlukla Steam–Rockstar Games Launcher arasındaki senkronizasyon ya da oyun dosyalarıyla ilgili oluyor. Aşağıda adım adım çözüm önerilerini bulabilirsin:

1. Steam ve Rockstar Games Launcher Kontrolü​

• Hem Steam’i hem de Rockstar Games Launcher’ı tamamen kapat, arka planda çalışmadığından emin ol.
  • İkisini de yönetici olarak çalıştırmayı dene.
  • Eğer sorun devam ederse, Rockstar Games Launcher’ı kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.

2. Oyun Dosyalarını Doğrula​

• Steam kütüphanende GTA V’in üzerine sağ tıkla → Özellikler → Yüklü Dosyalar → Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula.
    Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları yeniden indirir.

3. Arka Plandaki Yazılımları Kontrol Et​

• Antivirüs veya Windows Defender bazen oyun dosyalarını engelleyebilir. GTA V ve Rockstar Launcher’ı istisnalara ekle.
  • MSI Afterburner, RivaTuner, bazı overlay yazılımları (Discord Overlay, Nvidia GeForce Experience Overlay) çakışma yaratabiliyor. Bunları kapatmayı dene.

4. Güncellemeleri Yap​

• Hem Windows güncellemelerinin hem de ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
  • NVIDIA için GeForce Experience, AMD için Adrenalin yazılımı üzerinden sürücüleri güncelle.

5. Cache Temizleme​

• Rockstar Games Launcher → Ayarlar → Uygulama Verilerini Temizle seçeneğini kullan.
    Bu, bozuk cache dosyalarını sıfırlayarak oyunun açılmasını sağlayabilir.

6. Sosyal Kulüp Bağlantısını Kontrol Et​

• GTA V, Rockstar Social Club hesabına bağlıdır. Steam hesabının doğru şekilde Rockstar hesabına bağlandığından emin ol.
  • Yanlış hesapla giriş yapılıyorsa oyun açılmaz.

7. Son Çare: Yeniden Kurulum​

Yukarıdakiler işe yaramazsa:

• Önce Rockstar Games Launcher’ı sil.
  • Ardından GTA V’i Steam üzerinden tamamen kaldırıp tekrar yükle.

İlk önce dosya doğrulama ve launcher cache temizliği yapmanı öneririm. Çoğu kullanıcıda sorun buradan çözülüyor.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri