Neler yeni

Take-Two’dan Rockstar Games, GTA VI sızıntısını doğruladı

nm5ACn.jpg


Take-Two Interactive’in sahibi olduğu Rockstar Games, Pazartesi günü, şirketin üçüncü bir tarafın yeni Grand Theft Auto video oyununun görüntülerine yasa dışı bir şekilde eriştiği bir ağ saldırısına maruz kaldığını doğruladı.

Take-Two’nun hisseleri Pazartesi günü %1′den daha az değer kazandı.

“Teapotuberhacker” adlı ve aynı zamanda araç çağırma şirketi Uber’deki son saldırının sorumluluğunu da üstlenen bir kullanıcı , çevrimiçi bir foruma GTA VI’nın erken geliştirme aşamasında 90′dan fazla video yayınladı. Videolar, oyunun konumu, ana karakterleri ve diğer merkezi özellikleri gibi detayları ortaya koyuyor.

Rockstar Pazartesi günü bir açıklama yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Bir sonraki oyunumuzun detaylarının hepinizle bu şekilde paylaşılması bizi son derece hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Sızdırılan videolar ilk olarak GTAForums adlı çevrimiçi bir mesaj panosuna gönderilmişti ve site artık ana sayfasında, kullanıcılara telif hakkıyla korunan materyallerin bağlantılarını paylaşmamalarını söyleyen bir banner sunuyor.

Jefferies’ten analistler, sızıntının son hafızadaki en büyüklerden biri olduğunu söyledi, ancak sonuçta oyun satışlarına zarar vereceğini düşünmüyorlar.

Pazartesi günü bir notta, “Bu bir PR felaketi, muhtemelen üretimi sekteye uğratıyor ve morali bozuyor” diye yazdılar. “Ancak, gördüklerimize dayanarak, oyun birçok kişinin inandığından daha ileride ve oyun alımını/satışlarını etkilemeyecek.”
 

Üst